Zoet, zoeter, zoetst: Loïc maakt javanais van speculaas
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij javanais van speculaas.
INGREDIËNTEN
10 eieren
500g ongeraffineerde rietsuiker
200g amandelmeel
200g bloemsuiker
100g bloem
8 speculaaskoekjes
500g boter
25cl culinaire room
250g zwarte chocolade
BEREIDING
1. Scheid 10 eiwitten van de dooiers.
2. Voeg 100g ongeraffineerde rietsuiker suiker toe aan de eiwitten.
3. Laat 15min opkloppen.
4. Meng 200g amandelmeel met 200g bloemsuiker.
5. Voeg 100g bloem en een snuif zout toe.
6. Doe 4 speculaaskoeken in de cutter en voeg toe.
7. Zeef het mengsel en voeg toe aan de opgeklopte eiwitten.
8. Meng 400g ongeraffineerde rietsuiker met 100ml koud water en laat koken tot het 118°C is.
9. Verwarm de oven voor op 220°C.
10. Verdeel het deeg van de biscuit over twee bakplaten.
11. Bak in 8min af in de oven op 220°C.
12. Doe 2 eidooiers in een mengkom.
13. Mix 4 speculaaskoeken in de cutter.
14. Voeg de suikersiroop beetje bij beetje toe aan de dooiers en klop terwijl op.
15. Voeg de speculaaskorrels toe.
16. Haal de biscuit uit de oven en dek af met een handdoek.
17. Voeg 500g boter op kamertemperatuur toe aan het mengsel.
18. Laat 15min opstijven in de koelkast.
19. Breng 25cl culinaire room aan de kook.
20. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Meng goed.
21. Snijd de biscuit in 4 identieke rechthoeken.
22. Leg de biscuit op een plank, bestrijk met boterkruimel en voeg kruimels van speculaas toe.
23. Herhaal dit en bestrijk de laatste laag met ganache.
24. Werk af met kruimels van speculaas.
25. Laat afkoelen in de koelkast tot de chocolade hard is.
Rode Neuzen Dag kent vrijdag zijn finale. Met het ingezamelde geld helpt Rode Neuzen Dag onze jongeren sterker te maken, vooral op scholen. Samen met meer dan 2 miljoen lezers gaat HLN voor #generationstronger. Als elke HLN-lezer slechts 1 euro bijdraagt, kan Rode Neuzen Dag een recordsom ophalen in de laatste rechte lijn. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een sms sturen. Dat doe je door NEUS te sms’en naar 4666. Met slechts 1 euro kan je dus een wereld van verschil maken. Of het is gelukt, verneem je vrijdag tijdens de grote liveshow op VTM om 20.40 uur.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
De overheid sabelde de voorbije jaren zwaar in de fiscale voordelen die burgers krijgen als ze een hypothecaire lening afsluiten. Toch zijn er nog altijd te rapen, zo weet Spaargids.be, dat meteen drie slimme fiscale adviezen op een rij zet. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer