Zoet, zoeter, zoetst: Loïc maakt javanais van speculaas
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij javanais van speculaas.
INGREDIËNTEN
10 eieren
500g ongeraffineerde rietsuiker
200g amandelmeel
200g bloemsuiker
100g bloem
8 speculaaskoekjes
500g boter
25cl culinaire room
250g zwarte chocolade
BEREIDING
1. Scheid 10 eiwitten van de dooiers.
2. Voeg 100g ongeraffineerde rietsuiker suiker toe aan de eiwitten.
3. Laat 15min opkloppen.
4. Meng 200g amandelmeel met 200g bloemsuiker.
5. Voeg 100g bloem en een snuif zout toe.
6. Doe 4 speculaaskoeken in de cutter en voeg toe.
7. Zeef het mengsel en voeg toe aan de opgeklopte eiwitten.
8. Meng 400g ongeraffineerde rietsuiker met 100ml koud water en laat koken tot het 118°C is.
9. Verwarm de oven voor op 220°C.
10. Verdeel het deeg van de biscuit over twee bakplaten.
11. Bak in 8min af in de oven op 220°C.
12. Doe 2 eidooiers in een mengkom.
13. Mix 4 speculaaskoeken in de cutter.
14. Voeg de suikersiroop beetje bij beetje toe aan de dooiers en klop terwijl op.
15. Voeg de speculaaskorrels toe.
16. Haal de biscuit uit de oven en dek af met een handdoek.
17. Voeg 500g boter op kamertemperatuur toe aan het mengsel.
18. Laat 15min opstijven in de koelkast.
19. Breng 25cl culinaire room aan de kook.
20. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Meng goed.
21. Snijd de biscuit in 4 identieke rechthoeken.
22. Leg de biscuit op een plank, bestrijk met boterkruimel en voeg kruimels van speculaas toe.
23. Herhaal dit en bestrijk de laatste laag met ganache.
24. Werk af met kruimels van speculaas.
25. Laat afkoelen in de koelkast tot de chocolade hard is.
Rode Neuzen Dag kent vrijdag zijn finale. Met het ingezamelde geld helpt Rode Neuzen Dag onze jongeren sterker te maken, vooral op scholen. Samen met meer dan 2 miljoen lezers gaat HLN voor #generationstronger. Als elke HLN-lezer slechts 1 euro bijdraagt, kan Rode Neuzen Dag een recordsom ophalen in de laatste rechte lijn. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een sms sturen. Dat doe je door NEUS te sms’en naar 4666. Met slechts 1 euro kan je dus een wereld van verschil maken. Of het is gelukt, verneem je vrijdag tijdens de grote liveshow op VTM om 20.40 uur.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” -
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer