ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Handelaars voortaan verplicht om kassaticket af te ronden: wordt winkelen duurder?

Vanaf 1 december moeten handelaars hun kasticket afronden tot op vijf eurocent. Verplicht voor cashbetalingen, vrijwillig voor elektronische. 30 procent van de winkeliers is alvast van plan om het voor beide te doen. Maar hoe zal die omschakeling er nu precies uit zien?

53 reacties

  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Natuurlijk gaat de prijs omhoog waarom denk je dat ze het doen?
  • François De Moor

    4 jaar geleden
    Zolang de eurocentjes een wettig betaalmiddel is ,kunnen ze mij niet verplichten om af te ronden.Boete is een beetje overdreven,maar ja hier en daar een eurocentje meer voor de staatskas.Moet je daar minister voor worden om dit te bedenken? Goe bezig;
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Waarom de handelaars een boete opleggen wanneer ze dat niet toepassen? Moet elke maatregel in dit land nu vergezeld gaan met een boete dreiging. Gaat dat alhier niet een beetje te ver?
  • Bob Fréson

    4 jaar geleden
    Dat alles al veel duurder is sinds de invoering van de euro, dat weten we al lang. De bedoeling is altijd geweest van de armen armer, en de rijken rijker. En dat is nu weer zo, en dat zal altijd zo blijven. Hoe zouden ze anders wel kunnen rond bollen met dikke bakken, juist ja, door de armen te bestelen.
  • Marijke Declercq

    4 jaar geleden
    Één grote knoeiboel is het met dat geld. In de tijd van de Bfr werd de 50 cent, of "halve frank"( te vergelijken met de 1 cent nu), al praktisch niet meer gebruikt. Wij hadden reeds briefjesgeld vanaf 20 frank (vergelijkbaar met de 0,5 € nu). Waarom hebben ze die 1 cent daar dan opnieuw ingestoken?, en waarom hebben ze maar eerst voor briefjes gekozen vanaf 200 fr/ 5 €? Op zijn minst hadden de 1 en 2 € eurostukken (40 en 80 fr) óók briefjes moeten zijn, en de één cent afgeschaft!!!!