Direct naar artikelinhoud
AntwerpenUpdate

Opnieuw granaataanslag in Antwerpen: ‘Wakker geschud door twee luide knallen’

Een flatgebouw aan Leiebos was het doelwit van de zoveelste granaataanslag.Beeld Marc De Roeck

Afgelopen nacht is opnieuw een granaataanslag gepleegd op een gebouw in Antwerpen. Het gelijkvloers van een appartementsgebouw aan Leiebos in het district Merksem werd getroffen. Gisteravond werd ook een woning van een 74-jarige vrouw beschoten.

en

Het enige wat het parket van Antwerpen momenteel kwijt kan over de granaataanslag, is dat er schade is aan het gebouw en dat er geen gewonden vielen. De omstandigheden van het incident zijn nog onduidelijk. Politie, parket, DOVO en het labo kwamen ter plaatse voor onderzoek.

In het geviseerde appartement zou een vrouw wonen die op het moment van de aanslag niet thuis was. Ook twee andere flats raakten licht beschadigd. Volgens een buurman waren er rond 4 uur vannacht twee luide knallen te horen.

In Ekeren werd de woning van een 74-jarige vrouw bekogeld.Beeld Marc De Roeck

Derde incident deze week

Het is al het derde gewelddadige incident in Antwerpen deze week. In de nacht van woensdag op donderdag werd een granaat binnengegooid in de Van Heystveltstraat in Deurne. Ontmijningsdienst DOVO verplaatste het springtuig en liet het veilig tot ontploffing komen op een nabijgelegen braakliggend terrein.

In Ekeren werd gisteravond een woning op de Oudebaan doorzeefd met kogels van een zwaar kaliber. De 74-jarige bewoonster, die op dat moment tv zat te kijken, bleef ongedeerd. Het Antwerpse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor poging tot moord.

De woning van het slachtoffer werd mogelijk met een kalasjnikov onder vuur genomen, en de kogels doorboorden onder meer een verwarmingsradiator. Waarom de woning onder vuur werd genomen, is niet bekend. De politie houdt alle pistes open. Of er een mogelijke link is met het aanhoudende drugsgeweld, is dus nog niet duidelijk.  

De kogelinslagen aan het rolluik waren van eerder zwaar kaliber.Beeld Marc De Roeck