Direct naar artikelinhoud
Muzieknieuws

Billie Eilish dan toch niet op Werchter Boutique pop-up: veiligheid kan niet gegarandeerd worden

Billie Eilish, afgelopen zomer op Pukkelpop.Beeld Stefaan Temmerman

Live Nation heeft beslist om het concert van Billie Eilish op 19 juli niet te laten doorgaan op de festivalweide van Werchter, maar in het Sportpaleis in Antwerpen. De beslissing werd genomen na een negatief advies van de federale politie. Die is diezelfde dag ook actief op Tomorrowland en het Dour Festival en kan om die reden de veiligheid in Werchter niet garanderen.

en

Werchter Boutique pop-up wordt volledig geannuleerd. Tickets worden terugbetaald, zo laat Live Nation weten op zijn website.

De Where Do We Go?-tournee van Billie Eilish houdt op 19 juli wel halt in ons land. Het concert verhuist naar het Antwerpse Sportpaleis. De ticketverkoop voor het concert start op zaterdag 7 december om 10 uur. Fans die al een ticket voor Werchter Boutique pop-up op zak hadden, krijgen toegang tot een presale op vrijdag 6 december vanaf 10 uur. Zij worden hiervan vandaag nog persoonlijk verwittigd.

Billie Eilish brak in 2017 door met de EP Don’t smile at me, die al meer dan 2 miljard keer gestreamd werd. Ook de single ‘When the party’s over’ werd in oktober 2018 een internationale hit. Haar eerste album When we fall asleep, were do we go? werd in maart dit jaar uitgebracht en belandde op nummer 1 in tal van landen. Deze zomer maakte ze ook veel indruk op Pukkelpop.

Geen zevende festivaldag

Het schrappen van Werchter Boutique pop-op lost meteen ook het probleem van de zevende festivaldag in Werchter op. Dat probleem ontstond met de aankondiging van Live Nation dat het op 21 juni TW Classic organiseert met Paul McCartney als headliner. Op 20 juni is er immers al Werchter Boutique geprogrammeerd, van 2 tot en met 5 juli Rock Werchter en op 19 juli stond tot vandaag Werchter Boutique op de agenda.

Volgens een principeakkoord tussen de festivalorganisatie, de provincie Vlaams-Brabant en de gemeenten Rotselaar en Haacht is een zevende festivaldag in Werchter enkel mogelijk mits beide gemeentebesturen expliciet instemmen. Ondanks de start van de voorverkoop voor TW Classic vrijdag was die toestemming nog niet gegeven. Een Haachtse schepen liet omwille van de draagkracht van de omgeving recent zelfs weten negatief te staan tegenover een zevende festivaldag.