Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Mbaye Diagne mag nu ook niet meer meetrainen bij Club Brugge na strafschopincident

Mbaye Diagne.Beeld Photo News

Mbaye Diagne mag niet langer meetrainen met Club Brugge. Sinds het strafschopincident in Parijs maakte de spits al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie; nu is hij volledig op non-actief gezet.

Begin november haalde Diagne zich de woede van Club Brugge en de fans op de hals toen hij in de wedstrijd tegen PSG een strafschop opeiste, en die vervolgens miste. De spits werd hiervoor afgestraft met een forse boete en hij vloog voor onbepaalde duur uit de selectie van Club.

Trainen deed hij tot nu toe wel nog bij de A-kern, maar ook dat is nu verleden tijd. Zolang de spits zijn goede intenties niet laat zien - wat de voorbije weken niet het geval was - is hij niet meer welkom. Met deze sanctie lijkt Club Brugge definitief een streep te trekken onder het verhaal Diagne.

Club is intussen op zoek naar een oplossing met het Turkse Galatasaray, dat Diagne aan Club verhuurt. Turkse bronnen melden dat een terugkeer naar Galatasaray in de winterstop nakend is, iets wat in Brugge voorlopig bevestigd noch ontkend wordt. 

In ieder geval wijst alles erop dat de huurling niet meer in actie zal komen voor blauw-zwart. Diagne volgt tot nader order een individueel programma. De kans is groot dat daar voor Nieuwjaar geen verandering meer in komt.

Beeld BELGA