© BELGA

Intern onderzoek bij NMBS na “wansmakelijke grap”

“Let op voor de man met de bijl op de trein”. Reizigers die een ticketje gingen kopen aan het loket in het station van Sint-Niklaas, zagen die vreemde boodschap, meldt VTM Nieuws. Die was er opgehangen door een medewerker van de NMBS. “Een wansmakelijke grap”, zegt de woordvoerder van de NMBS.

lej, pom

Het briefje aan het loket is een duidelijke verwijzing naar de aanslag op de trein in Beieren. Toen viel een 17-jarige Afghaan reizigers aan met een bijl. Vier mensen raakten toen gewond. De terreurgroep IS eiste later de aanval op.

Bij de NMBS wordt geschokt gereageerd. Ze noemen het een “wansmakelijke grap”. De NMBS start een intern onderzoek. Het briefje heeft er volgens woordvoerder Bart Crols maximum een uur gehangen. “Het papier werd onmiddellijk weggehaald, toen de klachten binnenkwamen.”

Wie het briefje opgehangen heeft en waarom het er hing, weet de NMBS niet. Dat zal het intern onderzoek moeten uitwijzen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer