© REUTERS

Stoffelijk overschot gerepatrieerd van alle slachtoffers drama koelwagen Essex

De stoffelijke resten van alle 39 Vietnamese migranten die eind oktober dood werden aangetroffen in een koelwagen vlakbij de Britse hoofdstad Londen, zijn naar Vietnam overgebracht. Dat meldden lokale media zaterdag.

pvm

Woensdag werden de eerste zestien slachtoffers al gerepatrieerd. De resten van de 23 resterende slachtoffers zijn zaterdagochtend aangekomen op de luchthaven van Hanoi, zo berichtte onder meer de krant VnExpress. Van daar werden ze overgebracht naar de verschillende provincies waar hun nabestaanden wonen.

De Vietnamese regering heeft de families van de slachtoffers aangeboden om de repatriëringskosten voor te schieten, waarna het geld binnen de dertig dagen zonder interesten terugbetaald moet worden. Ze hadden daarbij twee keuzes: aan het overvliegen van het lichaam naar Hanoi hing een prijskaartje van 2.800 dollar, om de assen van hun naaste terug te krijgen moesten ze 1.800 dollar betalen.

De 39 migranten - 31 mannen en 8 vrouwen, onder wie twee 15-jarigen - werden op 23 oktober dood aangetroffen in een koelcontainer in de industriezone van Grays, nabij Londen, in het Engelse graafschap Essex. De koelcontainer was verscheept vanuit Zeebrugge.

In de nasleep van de tragedie werden verschillende mensen opgepakt in het Verenigd Koninkrijk. De chauffeur van de koelwagen, de 25-jarige Noord-Ier Maurice Robinson, pleitte maandag in Londen schuldig aan hulp bij illegale immigratie. Hij erkende ook financieel voordeel te hebben gehaald uit zijn criminele activiteiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer