Direct naar artikelinhoud
NederlandUpdate

Dader steekpartij Den Haag opgepakt

Politie in de Grote Marktstraat in Den Haag. Bij een steekpartij zijn drie tieners gewond geraakt.Beeld ANP

De politie heeft een 35-jarige man aangehouden wegens de steekpartij in Grote Marktstraat in Den Haag vrijdagavond. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is overgebracht naar een politiebureau en zal worden verhoord. De drie slachtoffers, een jongen van 13 en twee meisjes van 15, mochten gisteravond nadat ze in het ziekenhuis waren behandeld wel weer naar huis. De jongeren kenden elkaar niet.

Video wordt geladen...

De steekpartij met meerdere gewonden veroorzaakte - mede door de terroristische aanslag met een mes in Londen een paar uur daarvoor - grote paniek onder koopjesjagers op deze Black Friday en zette alle hulpdiensten en internationale media op scherp.

Het verspreide signalement van de dader waarin hij werd omschreven als tussen de 45 en 50 jaar en licht getint, bleek uren later niet te kloppen. Een nieuw signalement heeft de politie niet verspreid.

Slachtoffers

De jongen die werd neergestoken komt uit Den Haag. Een van de 15-jarige slachtoffers komt uit Alphen aan den Rijn, het andere meisje komt uit Leiderdorp. De politie laat weten dat het motief van de dader nog steeds onduidelijk is. 

Naar de dader van de steekpartij wordt nog gezocht.Beeld Regio 15