© BELGA

Westerlo pakt ondanks vroege rode kaart nog punt bij Virton

Bijna had Westerlo zijn revanche beet tegen zwarte beest Virton. De Kemphanen speelden meer dan 80 minuten met tien na de betwistbare rode kaart voor Koen Van Langendonck en zagen een doelpunt van Igor Vetokele al dan niet in buitenspelpositie afgekeurd. In de toegevoegde tijd van de eerste helft had Kurt Abrahams de bezoekers op voorsprong gebracht. In de 77ste minuut scoorde Aurélien Joachim de gelijkmaker.

Bart D’haene

Slechter kon de wedstrijd voor Westerlo niet beginnen. Noel Soumah, verrast door de slechte staat van de grasmat in het Stade Yvan Georges, gaf een te korte terugspeelbal naar doelman Koen Van Langendonck. Clément Couturier zat er vliegensvlug tussen en ging alleen op Van Langendonck af. De goalie van Westerlo kwam met doodsverachting uit het strafschopgebied gelopen en kreeg de bal al vallend na zijn sliding tegen de arm. Het verdict van scheidsrechter Arthur Denil was zwaar: rood voor de ongelukkige doelman van Westerlo. Het duurde een tijdje vooraleer invallersdoelman Kristof Van Hout klaar was. Christoffer Remmer, opnieuw in de ploeg in vergelijking met de wedstrijd tegen OH Leuven, werd geslachtofferd voor Van Hout.

Vanzo trapte de vrije trap naast. Met een man minder plooide Westerlo terug. Virton had in de eerste helft 66% balbezit. Van Hout was sneller op de bal dan de inlopende Koré. Net voor het halfuur zette Gilles Dewaele een lange rush op. Zijn voorzet miste precisie. Kurt Abrahams trapte net over. In de toegevoegde tijd miste Anthony Moris compleet zijn interventie bij een voorzet van de bezoekers. Vetokele trapte in de rebound naast de bal, maar het tikje van Dewaele was de perfecte assist voor een grondscherend schot van Abrahams. De bezoekers stonden zowaar op voorsprong.

In de tweede helft redde Van Hout de meubelen op een kopbal van Cruz. Consternatie bij Westerlo in de zeventigste minuut. Lukas Van Eenoo leverde een perfecte voorzet vanop links af. Vetokele devieerde de bal in één tijd voorbij Moris. De vreugde maakte direct plaats voor ongeloof. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Vetokele. Op de beelden was het niet te zien. Net daarna dook Van Hout onvervaard in de voeten van Lecomte. Het was voor Westerlo helaas uitstel van executie. Lecomte trapte een hoekschop vanop rechts. Brüls kopte de kopbal van Malget van de lijn. In de rebound vond de ingevallen Aurélien Joachim het gaatje naast de paal en de bordjes stonden gelijk. Scheidsrechter liet nog vier minuten over spelen. Gescoord werd er niet meer.

  • VIRTON: Moris, Jordanov, Malget, Prempeh, Laurienté, Vanzo, Rosa da Cruz, Lecomte, Couturier, Turpel, Koré
  • WESTERLO: Van Langendonck, Dewaele, Soumah, Kone, Van Den Bogaert, Abrahams, Keita, Van Eenoo, Brüls, Remmer, Vetokele
  • VERVANGINGEN: 11’ Remmer door Van Hout, 46’ Vanzo door Lapoussin, 61’ Abrahams door Petrov, 61’ Turpel door Joachim, 73’ Laurienté door Francois, 87’ Brüls door Janssens
  • DOELPUNTEN: 45’ + 3’ Abrahams 0-1, 77’ Joachim 1-1
  • GELE KAARTEN: 27’ Kone, 83’ Couturier, 89’ Joachim
  • RODE KAART: 8’ Van Langendonck
  • SCHEIDSRECHTER: Denil

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL