© Shutterstock.com

Kinderfeestje loopt uit de hand: twintig ouders met elkaar op de vuist

Wat een leuk feestje had moeten worden, is uitgedraaid op een fiasco. Zo’n twintig volwassenen zijn zaterdagmiddag met elkaar op de vuist gegaan tijdens een kinderfeestje in het kinderspeelparadijs KidsPlaza in de Nederlandse gemeente Vught. De politie moest met drie eenheden op de vechtpartij afkomen om de situatie enigszins onder controle te krijgen.

nadb

Het feestje liep rond 17 uur uit de hand toen kinderen onderling onenigheid kregen en ouders zich daarmee begonnen te bemoeien, aldus de politie. Het conflict liep uit op een gevecht tussen de groep ouders. De politie sprak van een massale vechtpartij.

De organisatie van het kinderfeestje in de speelhal wist de gemoederen uiteindelijk tot bedaren te brengen, maar intussen waren veel andere ouders met hun kinderen al vertrokken. De organisatie sloot het feest rond 17.30 uur vroegtijdig af.

Toen de gealarmeerde politie met drie patrouilles ter plaatse kwam, waren de meeste betrokkenen al weg. Niemand werd gearresteerd. Wijkagent Marcel de Rouw had zaterdag geen goed woord over voor de ruziënde ouders: “Heel vervelend als zoiets gebeurt waar kinderen spelen”, zei hij. “Daar zit niemand op te wachten.”

Voor zover bekend is, zijn er geen mensen gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart en gaat in gesprek met betrokkenen.