Photo News
Volledig scherm
© Photo News
KV Oostende KVO
3
EINDE
2
Anderlecht AND
  • 6' Goal Joseph Akpala
  • 32' Goal Michiel Jonckheere
  • 81' Goal Andrew Hjulsager
  • Nacer Chadli Goal 84'
  • Jeremy Doku Goal 90'+1'

Kompany en Anderlecht ondanks doldwaas slot onderuit in Oostende, eerste nederlaag onder Vercauteren

Jupiler Pro LeagueEen op papier weer offensiever Anderlecht met Kompany 90 minuten tussen de lijnen, heeft zijn zevende (!) nederlaag van het seizoen geleden tegen een in sportief en financieel gevaar verkerend Oostende. Anderlecht kan zijn seizoen nog enkel via de beker redden.

80 reacties

  • dany tavernier

    4 jaar geleden
    Zit toch niet altijd zo op de kap van Anderlecht. Dankzij die ploeg genieten miljoenen Belgen al maandenlang van de beste soap van de laatste decennia. Het niveau van Familie, Thuis, enz. Komt nog niet in de buurt van het niveau van de Anderlechtsaga. Dank u wel Marc, Michael, Vincent, Franky en spelers, dankzij jullie hebben we al enorm veel gelachen en genoten van onwaarschijnlijke plotwendingen. Doe zo verder, een echte fan.
  • Nolle Verdonck

    4 jaar geleden
    Altijd lachen met prince... onverhoopt mooi weekend bedankt kvo! Zalige tijden...
  • Walter Corneel

    4 jaar geleden
    Voetbal interesseert mij niet maar toch goed van Oostende om die dikkenekken zoals Coucke en zijn gevolg ne keer tegen zijn schenen te schoppen
  • Yannik Samoy

    4 jaar geleden
    Dat die supporters van RSCA dit blijven geloven begrijp ik niet. Zelfs RWDM kan hiervan winnen. En volgend jaar opnieuw.
  • Bart Boenen

    4 jaar geleden
    Oei, ambras in het getto. Dan toch liever een mooie boerderij in mijn achtertuin.
  1. Blessin ongezien kwaad in de kring van Union na zege, Rouches trekken boetekleed aan voor razende fans: alle highlights van speeldag 27
    6

    Blessin ongezien kwaad in de kring van Union na zege, Rouches trekken boetekleed aan voor razende fans: alle highlights van speeldag 27

    Speeldag 27 van de reguliere competitie in onze Jupiler Pro League en de winnaar bovenin luistert alwéér - naast die van Anderlecht - naar de naam Union. Maar dat verhinderde Alexander Blessin niet om zijn spelers rond de middelcirkel samen te roepen en in een colère uit te barsten. Niet tevreden met hoe Union naliet Standard helemaal dood te doen (2-1). Van zo’n scenario kunnen de Rouches alleen maar dromen. Na de elfde nederlaag (Standard heeft nog maar zes keer gewonnen) blijft het degradatiespook levendig en werden de spelers gedwongen de woedende meegereisde fans te trotseren.
  2. De knappe winner van Maertens tegen Gent en terecht tweede geel Debast? Alle JPL-hoogtepunten op een rij
    6

    De knappe winner van Maertens tegen Gent en terecht tweede geel Debast? Alle JPL-hoogtepun­ten op een rij

    Omwille van de uiteindelijke zege voor Anderlecht had de fase geen gevolg voor de uitslag, maar controversieel was de tweede gele kaart voor Zeno Debast en de daarbij horende penalty voor Union wel. Verdiende de verdediger van Anderlecht zo’n zware straf? Dan kwam Onyedika er beter vanaf tegen Antwerp. Wat dan weer niet gezegd kan worden van Romeo Vermant, die een wel erg ongelukkige rode kaart voor de neus kreeg. Bekijk hieronder de opvallendste fases en de highlights van elke match in de play-offs van het voorbije weekend.