Direct naar artikelinhoud
Veldrijden

Van Aert hervat op 27 december in Loenhout

Van Aert poseert met zijn nieuwe veldrittenue.Beeld BELGA

De comeback van Wout van Aert komt nu heel dichtbij. Op 27 december duikt hij in de Azencross in Loenhout, de vijfde manche van de DVV-Trofee, weer het veld in. Dat maakte hij zaterdag bekend.

“De voorbije weken kwam mijn revalidatie (van zijn zware val in de tijdrit van de Tour, JDK) in een stroomversnelling terecht. Mijn blessure is goed geheeld en bij de laatste controles bleek er opnieuw een flinke hoeveelheid kracht in mijn geteisterde rechterbeen te zitten. Ik kan in principe ook niets meer fout doen. Fietsen lukt alvast pijnvrij. Bij het lopen krijg ik nog wel wat reactie, maar ik ben klaar voor een comeback”, klonk het. “Over topvorm zal ik uiteraard nog niet beschikken. Het zou dus dom en onrealistisch zijn om na drie maanden zonder fiets al over resultaten te praten. Ik kijk er in de eerste plaats naar uit om weer renner te zijn. Mathieu het leven zuur maken is voor volgend seizoen.”

Welke crossen Van Aert na Loenhout nog rijdt, is voorlopig niet duidelijk. “Liefst doe ik ze allemaal, maar dat is niet opportuun. Ik laat het afhangen van het gevoel na die eerste veldrit.” Het BK in Antwerpen, op 12 januari 2020, staat zeker op zijn programma. Een cross zonder Van der Poel. “Ja, maar er rijden nog veel sterke renners mee. Ik laat me niet onder druk zetten”, tempert hij de verwachtingen. Hij vertrekt donderdag op stage naar Girona, waar hij van 11 tot 19 december het gezelschap krijgt van zijn ploegmaats.