Brandweeradviseur Tim Renders wijt de stijging aan het toegenomen aantal oplaadbare toestellen die we thuis in het stopcontact hebben steken.
Volledig scherm
Brandweeradviseur Tim Renders wijt de stijging aan het toegenomen aantal oplaadbare toestellen die we thuis in het stopcontact hebben steken. © Shutterstock/Vertommen

Aantal woningbranden neemt sterk toe: “Toestellen opladen in zetel, is geen goed idee”

BinnenlandHet aantal woningbranden in ons land is sinds 2015 sterk toegenomen. Dat blijkt volgens de VRT uit cijfers van de Civiele Veiligheid. De toename zou onder meer te wijten zijn aan het grotere brandrisico door allerlei oplaadbare toestellen die we in huis hebben.

13 reacties

  • Eduard Ohnmacht

    4 jaar geleden
    Strak mag je met een electrische auto niet meer in een ondergrondse parking zoals met lpg.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Een open haard met houtvuur is veiliger, zuiniger en gezelliger dan elektrisch verwarmen. Bovendien is hout bij een stroom-'onderbreking' en/of -panne, de enige oplossing om te verwarmen, om te koken en om na te denken ...
  • Bert Van Elst

    4 jaar geleden
    binnenkort allemaal elektrische wagens in de garage, de verzekeringen gaan hun werk nog hebben en de brandweer ook
  • Hubert Lemmens

    4 jaar geleden
    Waarom wordt er niet naar de fabrikanten gekeken? Zijn zij niet verantwoordelijk voor de veiligheid van de producten die ze op de markt brengen?
  • walther truyens

    4 jaar geleden
    U zou eens over elektrische auto's moeten praten en statistieken , zoals hoeveel zijn er zo maar in brand geschoten , hoeveel % van de elektrische wagens die er rijden .