Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Burn-outalarm: in deze vier jobs ben je extra vatbaar

Burn-outOf je een hoge kans op een burn-out hebt, hangt ook af van de job die je doet. In bepaalde beroepen zijn de factoren die een burn-out uitlokken sterker aanwezig.

5 reacties

  • Brigitte Coussement

    4 jaar geleden
    Hoe zou het nu in godsnaam komen dat zelfstandigen niet in de lijst voorkomen ? Het zijn blijkbaar meestal salaris-mensen die meest vatbaar zijn voor die ziekte...
  • Pierre Vaneylen

    4 jaar geleden
    lui zijn en veel ambities hebben , wetende dat ge wordt verder betaald wordt bij een burn-out zorgt voor vele burn-outs.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Leerkrachten omwille van een burn-out. Vaak omdat directies een deel van hun werk naar hen afschuiven. Directies omdat ze hun werkweek zo organiseren dat ze wat extra vrije tijd hebben. Verpleegkundigen zijn er ook weer niet bij. Zorg en onderwijs zijn nochtans de twee sectoren waar burn-outs het meest voorkomen. Zoals ze van leerkrachten zeggen dat ze maar 20 uur werken zouden we van deze in een callcenter ook kunnen zeggen dat ze maar de helft van de tijd aan een telefoon hangen.
  • Ilse Van Boxstael

    4 jaar geleden
    Het onderzoek heeft de verpleegkundigen vergeten, kom maar eens kijken ; de gepensioneerden mogen dat ook doen!!
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Wat ik vooral langs de zijlijn merk is de toenemende agressie bij klanten die een klantendienst bellen en de almaar meer dwingende en gebiedende taal bij bellers soms gevolgd door dreigementen wanneer er geen oplossing geforceerd kan worden. De tijden van gewoon iets vriendelijk vragen en een spontane dankjewel liggen al eeuwen achter ons.