BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Kleine bosjes maken groot verschil

Bospercelen met een erg kleine oppervlakte hebben wel degelijk nut. In vergelijking met grotere bossen slaan ze meer koolstof op in de bodem, bevatten ze betere voedselbronnen voor wilde dieren en leven er minder teken. Dat blijkt uit een langdurig Europees onderzoek, geleid door vakgroep Omgeving van de UGent.

21 reacties

  • Caroline Poelmans

    4 jaar geleden
    Kayenberg Boekt-Zolder was een mooi bos tot de 'bosgroep Limburg' zich ging moeien. Bos werd selectief uitgerooid, de mooiste bomen werden gekapt voor industrie- en brandhout . Kops hout en takken bleven achter want goed voor het biologisch herstel . Het mooie wandelbos is vernield en bij de eerste stormen waaiden zieke bomen om die geen beschutting meer hadden van gezonde doch gerooide exemplaren : commercie ! Verbod op hout stoken= oplossing ! Schande ! Zonnepanelen leggen en hout stoken..
  • josette Huybrechts

    4 jaar geleden
    Pak Natuurpunt maar eens aan, zij doen maar. Tientallen gezonde bomen werden gekapt in het Zevenbergsbos, ook het Vrieselhof moest er voor een groot deel aan geloven om plaats te maken voor GRAS!
  • Coen Geurts

    4 jaar geleden
    Mee akkoord; maar probleem is dat als je als particulier bomen plant, je ze nadien niet meer mag rooien. Vandaar dat niemand dat doet.
  • maurice snelders

    4 jaar geleden
    Oei dat men daar weer specialisten voor nodig heeft seg.
  • Jan van hoomissen

    4 jaar geleden
    En maar bomen kappen!!!! Het grootste bewijs is de massale boskap die zich heeft voorgedaan naast de schelde in de omgeving van Moerzeke en Hamme.Uitbreiding van het sigmaplan juist op die plaats waar er al jaaaaaren bomen staan van 10 tallen jaren oud.(houtverkoop,Kassa kassa natuurlijk) terwijl er een paar kilometer verderop een gebied gelegen is waar er bijna geen bomen staan en daar gemakkelijk uitbreiding van het sigmaplan mogelijk was.Het resultaat van jonge bomen is niet direct merkbaar.