Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Some like it hot! Vurige hot dog met yoghurtsaus en honing

Voor de liefhebbers van pikant is deze hotdog deluxe met lamsmerguez een pure lekkernij. De yoghurtsaus kan, indien nodig, de vurige smaak van de hotdog deluxe blussen. Enkele druppels honing maken het gerecht af.

Wat heb je nodig:
- 4 lamsmerguez 
- 4 broodjes, bv piccolo's of pistolets 
- 2 wortelen 
- 60 g gesneden ijsbergsla 
- 1 rode ui 
- 1 tl paprikapoeder 
- 1 el vloeibare honing 
- 2 el olijfolie extra vierge 
- 3 el Griekse yoghurt 
- 1 tl mosterd 
- 1 el gehakte bieslook 
- peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Schil en snij de wortelen in schijfjes. Snij de ui in ringen. Verwarm de helft van de olie en bak hierin de ui en de wortelen. Bedruppel met de honing en schep goed om. Kruid met het paprikapoeder. 
Stap 2: Verhit de resterende olie en bak de worstjes gaar. 
Stap 3: Maak een saus van de yoghurt, mosterd en bieslook en kruid met peper en zout. 
Stap 4 : Verwarm de broodjes 5 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C. Snijd ze open en beleg met de ijsbergsla, wortelen en lamsmerguez en schep er een lepel saus over. 

Tip: Ook lekker met blokjes avocado tussen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel