Messi met zijn zes Gouden Ballen.
Volledig scherm
Messi met zijn zes Gouden Ballen. © EPA

Lionel Messi wint voor zesde keer Gouden Bal, Eden Hazard eerste Belg

Gouden BalLionel Messi is voor de zesde keer in zijn carrière verkozen tot winnaar van de Ballon d’Or, ‘s werelds meest prestigieuze individuele voetbalprijs. De Argentijn haalde het voor de Nederlander Virgil van Dijk en de Portugees Cristiano Ronaldo. Eden Hazard werd de eerste landgenoot op de dertiende plaats.

24 reacties

  • Rik Cappelle

    4 jaar geleden
    Het is zoals Abra uitkraamt. Die Messi de beste ter wereld niet vind kent niks maar dan ook niks van voetbal of hij kraamt onzin uit. Hij zal wel voor de volle 100% gelijk hebben zeker ? De anti's zouden zich beter bezig houden met petanque of vogelpik.
  • Jory Oversteyns

    4 jaar geleden
    Nu is er zeker geen vergelijking meer mogelijk wie de beste aller tijden is!
  • Jonathan Nys

    4 jaar geleden
    Ronaldo was dit seizoen niet goed genoeg, maar vorig jaar werd hij wel zijn zesde gouden bal ontnomen door modric. Had nooit modric mogen zijn. Als je 59 keer scoort in 54 games. Dan verdien je de gouden bal, was topschutter CL en won Cl. Messie dik verdiend dit seizoen. Maar wel een gebrek van respect richting Ronaldo vorig seizoen, om de prijs aan Modric te geven
  • Marcus Camps

    4 jaar geleden
    Mahrez hoger dan De Bruyne. Grappig, zit veelal op de bank. Toen hij speler van het jaar was in Engeland door Leicester kampioen te maken, sprak men er niet over. Ook Silva en Sterling nog voor De Bruyne. Die mogen zijn schoenen poetsen. Messi uiteraard de beste, staat mijlenver boven de rest.
  • Frank Vanroelen

    4 jaar geleden
    Simply the best; geen streken en show à la CR7. Hoop dat hij nog een paar jaar kan meedoen.