Zuhal Demir
Volledig scherm
Zuhal Demir © Photo News

Demir verdedigt zich: “Geen crimineel omdat je 1.300 kilometer vliegt”

Zuhal Demir (N-VA) zei vanmorgen in het Radio 1-programma De Ochtend dat ze naar de COP25 in Madrid zal ‘planepoolen’. Met die term wil ze aangeven dat ze met een volle lijnvlucht naar de klimaatconferentie zal vliegen. De Vlaamse klimaatminister kreeg heel wat verontwaardigde reacties over zich heen, onder andere van Anuna De Wever. De klimaatactiviste vertelde aan onze krant razend te zijn. Maar Demir zegt vanavond dat ze zich “niet laat afdreigen”.

299 reacties

  • Liliane Vervliet

    4 jaar geleden
    Hoelang gaat dat onbenul nog verder op onze zenuwen werken ?
  • Jos Verhaeg

    4 jaar geleden
    Als alle jongeren en volwassenen die met het vliegtuig op vakantie gaan of gegaan zijn van die klimaatbetogingen zouden thuisblijven gaat er nog 1 agent nodig zijn om die klimaatwandeling te begeleiden. Jos Verhaeg
  • Monique Hermans

    4 jaar geleden
    Ik vlieg, hij vliegt, zij vliegt wij vliegen ✈️ , of nemen we terug paard en kar. Wanneer is dat snotjong haar gedrag veranderd omdat ze sterker wou zijn als Greta daarna haar Fb opgeruimd. Dat geval heeft al heel de wereld afgereisd. Twee gezichten zoals alles aan haar fake!!!
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Zolang de media die Anuna De Wever aan het woord laat zal die zich belangrijk voelen en belachelijke praat verkopen. Zelf denkt ze goed bezig te zijn omdat ze met zeilschepen meegaat. Wat wil ze? Enkel nog container- en personenvervoer met zeilschepen? Of enkel nog elektrische fietsen, auto's, bestelwagens, vrachtwagens, vliegtuigen, schepen, enz...? Opgeladen met groene stroom? Dit is een utopie.
  • Emiel V D Bossche

    4 jaar geleden
    Je kan zelfs bij de NMBS geen treintickets kopen voor Spanje...