Verdacht voorwerp in Antwerpen blijkt oefengranaat

© BFM

Het verdacht voorwerp dat dinsdagochtend door vuilnismannen werd ontdekt aan de Antwerpse Vogelzanglaan was een oefengranaat zonder explosief. Dat zegt het Antwerpse parket.

jtp

Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse, maar er was dus geen ontploffingsgevaar. De straat werd omstreeks 10.00 uur weer vrijgegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een granaataanval schrikte vannacht al Wommelgem op. De zoveelse aanval in een reeks die een driest hoogtepunt kende vorige week. Op twee plaatsen ontploften granaten, en een gevel van een huis werd doorzeefd door kogels. De vele aanvallen in en rond Antwerpen worden gelinkt aan het drugsmilieu.

Ook in de Pelikaanstraat werd later op de ochtend nog een verdacht pakket gemeld. Het ging om een achtergelaten koffer. Ook hier werd Dovo voor alle veiligheid opgeroepen. De ontmijningsdienst besliste om het zekere voor het onzekere te nemen en het pakket gecontroleerd te laten ontploffen. Het bleek uiteindelijk om loos alarm te gaan. De politie liet tijdens de interventie enkele handelszaken en een deel van het Centraal Station ontruimen en sloot de straat af. Ook het trein- en tramverkeer ondervond enige hinder.