Volgens de politierechtbank zijn zowel de bestuurder van de P-trein als de NMBS en Infrabel verantwoordelijk voor de treinramp in Buizingen.
Volledig scherm
Volgens de politierechtbank zijn zowel de bestuurder van de P-trein als de NMBS en Infrabel verantwoordelijk voor de treinramp in Buizingen. © BELGA

NMBS en Infrabel krijgen elk boete van 550.000 euro voor treinramp in Buizingen: slachtoffers reageren verdeeld

Op het proces over de dodelijke treinramp in Buizingen heeft de Brusselse politierechtbank de NMBS veroordeeld tot een effectieve boete van 550.000 euro. Infrabel kreeg een boete van 550.000 euro opgelegd, waarvan de helft met uitstel. De treinbestuurder is ook schuldig, maar hij kreeg geen straf. Bij de treinbotsing vielen bijna tien jaar geleden 19 doden en meer dan 300 gewonden. De slachtoffer reageren verdeeld op het vonnis.

17 reacties

  • albert stroobandt

    4 jaar geleden
    Zij die onderzoek voeren kennen weinig hoe de seininrichtig werkt en het besturen van trein iedere treinbestuurder weet wat er gebeurd is en daar zijn geen advocaten en rechters nodig. Albert Stroobandt
  • Jan Verdeghem

    4 jaar geleden
    De treinbestuurder reed door rood licht waardoor 19 mensen het leven lieten maar wordt niet gestraft!! Waarvoor dienen die rode lichten dan? Schaf ze dan af! Als wij op straat door rood rijden zonder dat er ook maar één persoon gekwetst raakt betalen we al een ferme boete. justitie van mijn voeten. Moet dat 10 jaar duren voor zulke onzinnige uitspraak te doen?
  • John Stahl

    4 jaar geleden
    Lachwekkend laat en laag. Voor elk slachtoffer zou er minstens 500.000€ moeten uitgetrokken worden. België op zijn best.
  • louis van hoeylandt

    4 jaar geleden
    boete ....!!!! dus de staat gaat 1.100000 van de 1 naar de ander broekzak steken
  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    Grappige vestzak- broekzak situatie. De overheid legt een 'overheids- bedrijf' een belachelijke boete op van 550.000 euro. De overheid betaalt haar eigen boete aan zichzelf, en klaar is Kees! Overheid content... iedereen content zeker?