Direct naar artikelinhoud
UpdateAntwerpen

Antwerpse Pelikaanstraat afgesloten na vondst verdacht koffertje: ‘We nemen geen risico’

Een appartementsgebouw met vijf woningen moest ontruimd worden.Beeld Marc De Roeck

De Pelikaanstraat, vlakbij het Antwerpse Centrale Station is vanmiddag afgesloten na de vondst van een verdacht koffertje. Dat meldt de Gazet van Antwerpen. Eerder vandaag werd ook de Vogelzanglaan een uurtje afgesloten nadat vuilnismannen een verdacht voorwerp hadden gevonden. Vannacht zou er in Wommelgem ook een granaataanslag gebeurd zijn.

en

In de Pelikaanstraat komt Dovo ter plaatse om het koffertje te onderzoeken. “We nemen zoals steeds geen risico en hebben een perimeter ingesteld”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie aan Gazet van Antwerpen. “We volgen alle procedures, daarom komt Dovo ter plaatse.”

De bussen van De Lijn worden omgeleid. Voetgangers kunnen via het station toch door, fietsers moeten een stukje omrijden.

Vogelzanglaan

In de Vogelzanglaan werd vanochtend een verdacht koffertje gemeld door medewerkers van een vuilniswagen. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en stelde vast dat er geen gevaar was voor de omgeving. Het voorwerp werd meegenomen, voorlopig is niet bekend wat het precies was. De perimeter werd vervolgens weer opgeheven.

Granaataanslag

Vannacht werd er al een appartementsgebouw beschadigd in het Antwerpse Wommelgem. Dat gebeurde vermoedelijk door een granaataanslag, zo meldde de lokale politiek van de zone Minos.

De feiten speelden zich omstreeks 4.30 uur af in de Melkerijstraat. “Het gaat om een appartementsgebouw met vijf wooneenheden”, aldus commissaris Johan Wonnink van de politiezone Minos. “De inkomhal is alvast beschadigd geraakt, bij daglicht zal de precieze schade allicht duidelijker worden. Het gebouw is ontruimd en er is buiten een perimeter ingesteld.” Van gewonden zou geen sprake zijn.

Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en stelde vast dat er allicht een granaat naar het gebouw werd gegooid. Ook het labo en de federale gerechtelijke politie gingen ter plaatse om vaststellingen te doen. Of er opnieuw een link is met het aanhoudende drugsgeweld in Antwerpen en omgeving, is niet bekend.

Lees ook:

Twee granaten, een schotwonde en een doorzeefde gevel: drugsoorlog blijft Antwerpen teisteren