Greta Thunberg aan boord van de catamaran La Vagabonde.
Volledig scherm
Greta Thunberg aan boord van de catamaran La Vagabonde. © REUTERS

Klimaatactiviste Greta Thunberg aangekomen in Lissabon

Klimaatactiviste Greta Thunberg is deze middag in Lissabon aangekomen na een overtocht van 20 dagen vanuit New York. De Zweedse is teruggekeerd naar Europa om de klimaattop in Madrid bij te wonen.

5 reacties

  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    We geven allemaal veel commentaar op Greta. Maar binnen 50 jaar wordt misschien gezegd dat er maar enkele mensen waren die wisten dat er belangrijke klimaatveranderingen bezig waren en Greta was een belangrijke vechter hierin. En dit omdat we stomme opmerkingen geven op dit thema.
  • Elle Devee

    4 jaar geleden
    Geloven zij dat nu zelf dat ze klimaat neutraal reizen? In dat geval zijn ze nog naïever dan ik al dacht.
  • Mia Verheyen

    4 jaar geleden
    Mooie catamaran, maar voor dat schip heb je meerdere honderdduizende euro's en veel vrije tijd nodig, dus dat wordt niet in iedereen zijn schoot gelegd. En hoeveel liter diesel hebben ze gebruikt, motor, verwarming, generator? En al de afval (ook kaka en pipi) bij gehouden tot in Lissabon?
  • Willy Devroey

    4 jaar geleden
    Ze heeft pech. Als ze haar nu onderweg hadden moeten redden, was ze sneller aangekomen. Vraag me af wie dat allemaal betaald. De wereld rondzeilen, vakanties op Martinique. Welke partij heeft het geld om die cinema te blijven sponsoren?
  • Ria Adams

    4 jaar geleden
    Wie betaald dat allemaal?