Stiefgrootvader krijgt 37 maanden cel voor aanranding van 5-jarige kleindochter

© Shutterstock

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een 54-jarige man dinsdag veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 37 maanden voor aanranding van zijn 5-jarige kleindochter. De stiefgrootvader werd beschuldigd van verkrachting, maar het misdrijf werd in zijn voordeel geherkwalificeerd.

jvh

Het kind zou op 22 februari 2017 van school gehaald worden door haar oma, maar die werd die dag opgenomen in het ziekenhuis. Haar taak werd overgenomen door Ronny T. De stiefopa nam het 5-jarige meisje mee naar zijn huis in Leuven, waar hij haar in de zetel oraal misbruikte.

Het openbaar ministerie beschuldigde T. van verkrachting met behulp van geweld op basis van diverse elementen. In de zetel werden DNA-sporen van sperma teruggevonden. Tijdens het audiovisueel verhoor gaf het meisje de feiten gedetailleerd en consistent weer. De bewoordingen, handelingen en bewegingen konden onmogelijk uit de leefwereld van een 5-jarige komen. Volgens de wetsdokter vertoont het meisje anno 2019 verschijnselen die op een trauma wijzen. De procureur had op de zitting van 5 november zes jaar cel gevorderd.

De rechtbank zag dat anders. Ronny T. maakte zich alleen schuldig aan het likken van de vagina. Daarbij was er geen bewijs van seksuele penetratie of een poging daartoe. “Een daad van seksuele penetratie is een constitutief element van verkrachting”, oordeelde de rechter. De tenlastelegging werd heromschreven in aanranding van de eerbaarheid zonder geweld of bedreiging.

Ronny T. werd voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Aan drie burgerlijke partijen moet hij een morele schadevergoeding van in totaal 8.250 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen