Koninklijk informateur Paul Magnette (PS) legde de partijen vorige week een nieuwe nota voor.
Volledig scherm
Koninklijk informateur Paul Magnette (PS) legde de partijen vorige week een nieuwe nota voor. © Photo News

Regularisatie illegale werknemers en verplichting euthanasie toe te passen: CD&V noemt bijgewerkte nota-Magnette “hallucinant”

Informateur Paul Magnette (PS) heeft de onderhandelende partijen vorige week een bijgewerkte nota voorgelegd die met name Open Vld over de streep moet trekken om aan een paars-groene regeringsvorming te beginnen. CD&V en N-VA kregen de nota niet meer. Maar de nota, die ook aan Het Laatste Nieuws is bezorgd, bevat nog altijd maar weinig blauwe accenten. Staat wel in de nota: een mogelijke regularisatie van werknemers zonder geldige papieren en zorginstellingen verplichten euthanasie toe te passen. CD&V-voorzitterskandidaat Sammy Mahdi noemt dat “hallucinant”.

382 reacties

  • Frank Kerstens

    4 jaar geleden
    Lafaard.
  • Anita Billen

    4 jaar geleden
    Die Magnette bakt er echt niets van, ophoepelen man.
  • Julien Cours

    4 jaar geleden
    In de redenering van Magnette kunnen we dus bijvoorbeeld ook alle gevangenisdeuren wagenwijd openzetten. Dan zijn er geen criminelen meer, en gevangenissen en personeel overbodig. Probleem opgelost. EN bespaard!
  • avelino garcia

    4 jaar geleden
    Laat die zwartwerkers dan wel eerst de torenhoge boetes betalen zoals de Belgen dat moeten doen. Wat de werkgevers betreft die zo een zwarte carrousel opzetten verbieden nog ooit zelfstandig beroep uit te oefenen en hun boete x 100 tegenover de zwartwerker.
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Ik ben zeer benieuwd naar de reactie van de VLD morgen, als uitlekt HOE Magnette zijn sinterklaaspolitiek gaat betalen. Ik denk niet dat ik er ver naast zal zitten als ik zeg dat vooral de ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepen de rekening zullen gepresenteerd krijgen. Motto van de socialisten: de maximale belastingdruk is 99,9%.