Amerikaans president Donald Trump heeft zijn macht als president misbruikt, zeggen de Democraten in hun rapport.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump heeft zijn macht als president misbruikt, zeggen de Democraten in hun rapport. © AP

Democraten hebben rapport over afzetting Trump klaar: “President misbruikte macht om druk op Oekraïne uit te oefenen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn macht als president misbruikt door Oekraïne onder druk te zetten om daar voordeel van te hebben bij de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Dat schrijven de Democraten in het Huis van Afgevaardigden in hun rapport over de getuigenverhoren in de afzettingsprocedure. 

14 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Roger Verbrugge, in Oekraïne mag me ermee lachen. Er gelden andere wetten in Amerika. En een impeachment procedé dient om na te gaan of de president de grondwet overtreden heeft indien ja, de mogelijkheid te bieden deze af te zetten. Niemand hoort boven de wet te staan, ook de president niet. Indien wel, dan opent dit een precedent voor toekomstige leiders. Doe maar op, men blijft het toch maar tolereren.
  • Roger Verbrugge

    4 jaar geleden
    In Oekraïne lacht men daarmee. Voor wat hoort wat is daar de normaalste zaak van de wereld. Als dat het enigste is wat Trump heeft mispeuterd dan komen de Amerikanen er goedkoop van af. De boemerang voor de Democraten is al onderweg.
  • Kris Delen

    4 jaar geleden
    Het milieu mag van een aantal de pot op blijkbaar met hun steun voor Trump, jullie kinderen zullen je dankbaar zijn. Zelfs het destabiliseren van vrede, gelijkheid en lokale economie kan hen geen bal schelen. Informeer jezelf eerst, in plaats van je eigen ramen in te gooien.
  • Kris Hermans

    4 jaar geleden
    Net toen ik dacht dat het niet erger kan dan in België, lees ik deze onzin...
  • Peter Bonacasa

    4 jaar geleden
    Duidelijk mensen met kennis van zaken die het rapport gelezen hebben aan de reacties te zien. Zoals altijd dezelfde geïndoctrineerde mensen die de Grote Leider verafgoden. Zielig.