Het kamp Al Hol in Syrië
Volledig scherm
Het kamp Al Hol in Syrië © AFP

Rechter beveelt repatriëring van Belgische jihadiste en haar kind

De Brusselse kortgedingrechter heeft de repatriëring bevolen van een Belgische jihadiste en haar kind uit het Syrische Al Hol, op straffe van dwangsommen. Dat is al de tweede gelijkaardige uitspraak in een maand tijd. Verwacht wordt dat België opnieuw in beroep gaat, zo schrijft De Morgen.

58 reacties

  • Odilon Saverien

    4 jaar geleden
    Ik dacht dat oorlogs misdadigers moeten berecht worden voor het oorlogstrubinaal van het leger maar niet door onze rechters want onze rechters laten duidelijk zien dat ze niet bekwaam zijn voor straffen te geven aan deze moordenaars.Geens denk eens goed na en laat je verstand werken als dit er nog is.
  • Joseph Loose

    4 jaar geleden
    Deze rechter zal toch even zijn cursus internationaal recht moeten herstuderen. Syrië is een souvereine staat en als een andere staat daar iets wil doen zoals iemand weghalen zullen ze toch nog even aan de Syriische autoriteiten de toestemming moeten vragen.
  • Ellen Haeke

    4 jaar geleden
    Allee zeg, dat heef je toch geen kans meer om naar België terug te keren. Ze zijn zelf weggegaan. Ze liegen, ze zeggen dat er geen bloed kleeft aan hun handen, het zijn moordmachines
  • Ria De Cleen

    4 jaar geleden
    maria decleen Al diegenen die naar Syrië vertrokken moesten onmiddellijk hun Belgische nationaliteit afgenomen worden! Gisteren op VTM zo'n schoft gehoord die zei ik heb Belgische nationaliteit en wil terug. Hij werd zwaar gewond en hier kan hij dan genieten van de sociale zekerheid die WIJ allemaal betalen! Degoutant en uitspraak rechter nog degoutanter!
  • r schollaert

    4 jaar geleden
    Google eens de resolutie van verraad alles word duidelijk.