Doen we straks niet meer wat we willen met onze eigen tuin?
Volledig scherm
Doen we straks niet meer wat we willen met onze eigen tuin? © Steven Richardson

Doen we straks niet meer wat we willen met onze eigen tuin? "We moeten naar globale aanpak”

Willen we de open ruimte redden, dan moeten we aan het eigendomsrecht raken, stelt Johan Colpaert, de voorzitter van de federatie van de sector van landbouwmachines Fedagrim. Hij doelt dan niet alleen op de boeren maar ook op particulieren. “Iedereen moet zijn steentje bijdragen.”

179 reacties

  • louis reinquin

    4 jaar geleden
    Al eens gedacht aan wereldwijde geboortebeperking. Wijlen Prof. Etienne Vermeersch was daar in de jaren 70 al voorstander van. Er wordt nooit over gepraat of geschreven. Of doen we voort zoals de konijnen met als gevolg de myxomatose maar dan in een andere vorm?
  • Danny Holemans

    4 jaar geleden
    Ik heb vorig jaar een beukenhaag van 50m lang 50 cm breed 2m hoog waar de vogeltjes nestplaatsen en eten in vonden vervangen door een houten schutting om van de ruzie met de buur over de vallende bladeren af te geraken
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Zeg man, ga eens bij Didier Reynders en Kompany zagen hé. Die kunnen nog inboeten en steken in hun tuin gene poot uit.
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Hugo Coolsaet,net als zovelen kent u de echte betekenis niet van communisme,anders zou u zo niet reageren. Als u hierover de juiste betekenis kent,mag u nog eens reageren.Ik laat me niet hersenspoelen door ultraliberalen die communisme onterrecht verbinden met dictatuur. China bv is louter kapitalisme omdat daar economische groei bijzonder hoog ligt..ten koste van wat??
  • Bert Verbist

    4 jaar geleden
    Het moet op een grotere schaal gebeuren vertelt hij, en "vergeet" in één klap de grote bouwpromotoren een dikke veeg uit de pan te geven. Die werken wel op zeer grote schaal nochtans, maar dat is dan beton en steen, en zeer zwaar geruggensteund door de politieke vriendjes uiteraard. Maar nee, liever opnieuw jan met de pet viseren, praat die nog maar eens een zoveelste schuldgevoel aan, hou toch op.