Unicef-directeur Henrietta Fore (centraal op de foto)
Volledig scherm
Unicef-directeur Henrietta Fore (centraal op de foto) © EPA

Unicef lanceert oproep om miljoenen kinderen in vergeten noodsituaties te bereiken

Miljoenen kinderen in landen die getroffen zijn door conflicten en rampen, hebben geen toegang tot basisdiensten voor kinderbescherming, zuiver water, voeding, onderwijs en gezondheidszorg. Hierdoor komen hun veiligheid, welzijn en toekomst in gevaar. In zijn rapport Humanitarian Action for Children 2020, lanceert Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties (VN), een oproep ter ondersteuning van de hulpverlening bij humanitaire crisissen.

10 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    dat de topmui van Unicef zich eerst maar zelf met een gewone wedde bedienen ! Het is gemakkelijk om emotionele oproepen te doen maar niet na te denken over de oorzaak : overbevolking.
  • André Van der Poorten

    4 jaar geleden
    Juist Guy , die heren en dames met hun riante weddes gaan het ons eens leren zie ! Ik heb steeds gezegd : Als ik duizend frank geef en er komt hiervan 900 fr. toe bij die mensen dan geef ik 5000 frank ! Ik heb het nooit moeten doen !
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Zonder geboortebeperking is dat dweilen met de kraan open.
  • Eddy Reviers

    4 jaar geleden
    Nog even en men kan voor Belgie ook hetzelfde doen we moeten niets anders doen dan geven en betalen conclusie : centen op
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Dat Unicef eerst zorgt dat geboortebeperking een plicht word in die getroffen landen. Het begin van de oplossing voor deze planeet.