Soeren Stache/dpa
Volledig scherm
© Soeren Stache/dpa

Automakers schrappen samen 80.000 banen

Voor werknemers in de auto-industrie is 2019 een van de slechtste jaren ooit. Door alle besparingsacties die autoconcerns dit jaar hebben aangekondigd, gaan volgens berekeningen van persbureau Bloomberg in totaal 80.000 arbeidsplaatsen verloren.

8 reacties

  • Ludo Verbueken

    4 jaar geleden
    En dat is nog maar een beging denk ik
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Je hebt minder personeel nodig om een elektrische wagen te bouwen, maar je hebt veel personeel nodig om de laadinfrastructuur, publiek en privé, uit te bouwen. 1 miljoen laadpalen tegen 2030 in Duitsland, daar heb je wel wat volk voor nodig.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Yep,was al geweten ,de E waan zal zeer veel banen kosten,studie's in Duitsland stellen zelfs op 10 jaar een banenverlies van 600000,misschien toch maar eens nadenken want dit zijn in de toekomst 600000 klanten minder.Nu als op een jaar er al 80000 banen weg zijn zou de betekening wel eens kunnen kloppen.
  • David De Jonge

    4 jaar geleden
    De harde realiteit is dat een elektrische wagen veel eenvoudiger is te maken, vooral op vlak van aantal componenten voor de aandrijving. Je hebt daar eenvoudigweg minder personeel voor nodig, om hetzelfde te bereiken. Ook het onderhoud is minimaal waardoor ze hun dealernetwerk/aftersales ook zwaar kunnen afbouwen. De conclusie is: Veel jobs gaan verloren. Maar je krijgt wel nog altijd hetzelfde product. Dus ik zou zeggen: Vooruitgang? Gebruik die mensen voor iets nuttigers.
  • S Wuyts

    4 jaar geleden
    Als de boomknuffelaars de bedrijfswagen willen afschaffen zullen er op termijn nog veel banen sneuvelen in de autosector