Voorzitter Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Voorzitter Gwendolyn Rutten. © BELGA

Meer dan de helft blauwe burgemeesters wil paars-gele coalitie

39 van de 71 burgemeesters verkiezen een paars-gele regering boven een paars-groene. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws. Alleen de Gentse burgemeester Mathias De Clercq pleit openlijk voor paars-groen.

259 reacties

  • Heinz Rumes

    4 jaar geleden
    Dringend gevraagd ontslag van voorzitster OVLD mevr Rutten , zij wordt nu al gezien als de grootste vlamingen verraadster , dus opstappen of buiten daarmee.
  • Liesbeth Tippels

    4 jaar geleden
    Nagenoeg 4 op 5 Vlamingen willen VLD niet in om het even welke regering!
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    Vld ben je zeker dat je nog de kiesdrempel haal we zouden beter naar verkiezingen gaan dat Vlamingen sterk mandaat kunnen geven aan partijen met juist programma en geen buitzoekers meer aan tafel
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Wat heeft Vlaanderen aan een partij als OPEN vLD die de Vlaamse belangen ondergeschikt maakt aan de partijbelangen, in handen van linkse postjesjagers als Rutten, Somers, De Clercq, De Croo ... die 'zelf wel zullen beslissen' wat goed is voor hen.
  • Johan SMETS

    4 jaar geleden
    En de verraadster gaat door ... voor haar postje! Ik hoop dat deze partij duchtig wordt afgestraft bij volgende verkiezingen. Trouwens: hun woorden: niemand moet zeggen wat wij moeten doen .... maar zij zeggen dat NVA niet wil regeren. Is dat dan ook niet zeggen wat de anderen moeten doen?