Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Vlaamse burgemeesters eisen oplossing voor "tikkende tijdbom" van pensioenfactuur statutairen

De oplopende kosten voor de pensioenen van statutaire medewerkers van gemeenten zijn een "tikkende tijdbom" en gaan ten koste van lokale investeringen. Dat klagen 258 van de 300 Vlaamse burgemeesters aan in een open brief. Ze roepen de federale regeringsonderhandelaars op om "een oplossing ten gronde" uit te werken.

28 reacties

  • Martine Esprit

    4 jaar geleden
    Een werkmens kan beter geld beheren dan die zgz intellectuelen ! Boekenverstand is niet gelijk aan gezond boeteverstand !
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Befin met jullie eifen verloningen te halveren dan zijn de kosten lager.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Veel gemeentes (bijvoorbeeld Kortrijk, waar ik woon) gooien met geld alsof er geen morgen bestaat. Ze weten dat ze voor die pensioenen moeten betalen dus moeten ze zich daarop voorzien. Ik moet bij mijn uitgaven ook vooruit plannen en heb geen overheid of burgers om geld te gaan eisen als ik te weinig heb.
  • Tom de clerck

    4 jaar geleden
    Plaats een max van € 1500 pp op pensioen. iedereen gelijk!
  • Patrick morel

    4 jaar geleden
    Vlaamse burgemeesters hebben 40 jaar de ander kant opgekeken en net zoals de meeste politici nooit een lange termijn visie uitgebouwd. Het potverteren en uitdelen van postjes ging maar door. Wie zal die riante pensioenen betalen. Ik heb 3 oplossingen, werken tot 67, een pensioen uitbetalen zoals in de privé, en het aantal burgemeesters met groot gevolg verminderen door fusies. Als een kustgemeente met 21.000 inwoners een gemeentehuis laat bouwen van 5 miljoen noem ik dat onverantwoord bestuur.