135.000 euro voor prent van Uderzo

© AFP

Een gesigneerde prent van Uderzo, uit de Asterix-strip “De grote oversteek”, is verkocht voor 135.000 euro op een veiling zondag in Brussel. Dat maakten de organisatoren bekend. De prent was het duurste stuk van de veiling.

Ongeveer 53 originele prenten van onder meer Guus Flater, Robbedoes, Kwabbernoot en Asterix wisselden van eigenaar voor bijna een miljoen euro. De prent van Uderzo uit 1975 werd geschat op ongeveer 100.000 euro.

Marc Breyne, samen met collega-gallerijhouder Alain Huberty de organisator van de veiling, zegt dat het succes van de prent geen verrassing is. “Uderzo of Hergé zijn wereldwijd bekend. Het gaat hier om een speculatieve aankoop.”

Een ander stuk in Oost-Indische inkt van Franquin, uit het album”Het nest van de Marsipulami”s” (1956) van Robbedoes en Kwabbernoot, werd dan weer geschat op 130.000 à 150.000, maar ging voor “slechts” 90.000 euro de deur uit.

“Franquin is al meer specialistisch, meer verweven met de Franstalige wereld. Die stukken interesseren vooral de verzamelaars, speculanten zijn er minder in geïnteresseerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen