Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © getty

400.000 gezinnen riskeren energiearmoede

Wie 15 tot 20 procent van zijn netto beschikbaar inkomen moet gebruiken om de energiefactuur te betalen, kent energie­armoede. In België zou het om 400.000 gezinnen kunnen gaan. Dat schrijven De Standaard en Le Soir vandaag.

45 reacties

  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Vorige trado regeringen 25 jaar geleden waren zo slim om het in de elektriciteitsfactuur te steken zo valt het minder op dat ze belastingen verhoogd.Linkse correcte trachten het in de NVA schoenen te schuiven wat ze toen zelf mee goedkeurden.Socialisten zijn de asociaalste partijen van België.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het ligt voor de hand wat er zal gebeuren. De gasprijs sterk doen stijgen en de elektriciteitsprijs lichtjes laten dalen. Met wat meer gezinnen en alleenstaanden samen gezellig iets minder arm.
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    dus elke gepensioneerde zelfstandige of uit de prive die huurt, heeft prijs. 600 euro huur, rest amper 800/maand 190/maand verbruik haal je vlot als je het "geluk" hebt dat de eigenaar een "groene" warmtepomp heeft gezet, of je het sanitair water elektrisch verwarmt en de rest via klassieke gasketel verwarmt.
  • Per Bloem

    4 jaar geleden
    1100 pensioen per maand ik moet hiermee alles betalen dat komt neer op een maandinkomen voor elektriek voor stookolie voor belastingen daarbij komt nog water en ik leef nog van 750 de maand hiervan gaat er 550 naar huur en die tweehonderd mag je nog de rest betalen Leve de vooruitgang in Vlaanderen
  • Luc De Wolf

    4 jaar geleden
    De electriciteitsfactuur is uitgegroeid tot een twee belastingbrief. Toen Griekenland in volle crisis belastingen op die manier inde, sprak gans de wereld schande en hier doet men rustig voort.