Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Binnenkort evaluatiegesprek? Zo maak je er een succes van

WerkplekNiet elke werknemer kijkt uit naar zijn of haar evaluatiegesprek. De eventuele negatieve feedback kan nogal wat angst inboezemen. Nochtans is een evaluatiegesprek een kans voor de werknemer om na te gaan waar hij of zij staat en om de werkpunten in kaart te brengen. 

4 reacties

  • Sjonny Martero

    4 jaar geleden
    Evaluatiegesprekken gebeuren als het nodig is of bij de koffie. Niet te veel gepamper.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Ik stel voor om deze jaarlijkse vernedering te skippen. Het is oubollig en mensonterend, puur tijdverlies, zenuwslopend voor alle partijen. Zet een eind-datum op het arbeidscontract. Als deze 'vervaldatum' nadert, eens bijeenkomen om de verlenging en het loon! te bespreken. Of desgewenst (vooral wat de werknemer betreft), de niet-verlenging van het contract (C4+uitkering), zoals een bekende weervrouw het gedaan heeft. Zonder emotionele rollercoaster, maar in de nodige sereniteit. Kalm en simpel.
  • Inge De Brie

    4 jaar geleden
    Is grote zever. Hangt vooral af of uw leidinggevende het voor u heeft of niet = kan je goed slijmen of niet en bovendien is er een bepaald budget te verdelen. Ze weten al op voorhand wie in aanmerking zal komen voor een extra bonus, wue ze meer nodig hebben dan andere. Maar ja, de managers moeten ook hun werk hebben zeker.
  • Johnny L Verhoeven

    4 jaar geleden
    Ik trek me geen zak aan van wat er gezegd word. Het is gewoonlijk een opsomming van waar ik niet goed in ben. Over mijn successen wordt nooit gesproken en het gesprek eindigd al jaren met "voor opslag is er geen ruimte". Het is een echte muppet show.