Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Wetenschappers ontdekken nieuwe manier om sneller gewicht te verliezen

Het mechanisme in je hersenen dat ervoor zorgt dat je je lichaamstemperatuur op peil blijft, kan je ook helpen om sneller gewicht te verliezen. Dat blijkt althans uit een nieuwe studie bij muizen van enkele wetenschappers van het onderzoeksinstituut Scripps Research.

6 reacties

  • Max Aereinck

    4 jaar geleden
    inderdaad, levensstijl/voedingsgewoonten aangepast, op enkele maanden tijd bijna 20 kg afgevallen en daarna niks meer, bij aanhouden van de nieuwe gewoonten. Ik woog 120 kg en mag doen wat ik wil maar raak niet onder de 100...
  • Benny Raes

    4 jaar geleden
    Het is niet moeilijk het is gemakkelijk. Verbruik meer calorieën dan je binnenkrijgt. Je mag al eten wat je wil maar verbruik calorieën. Calorieën verbruiken betekent dus veel bewegen en sporten en het is gezonder dan caloriearm te eten en in je luie zetel te blijven hangen.
  • Sylvia Bracke

    4 jaar geleden
    Naar een diëtist gaan, elke dag een uur fietsen en op 4maanden ben ik 21kg afgevallen.
  • Marc Vlecken

    4 jaar geleden
    @Roel, inderdaad. Men moet niet trachten mensen te doen vermageren door geneesmiddelen - uiteindelijk is dat iets lichaamsvreemd, en wie weet welke bijwerkingen er op de lange termijn zullen zijn. Zelf ben ik ongeveer een maand bezig met minder alcohol, geen tussendoortjes (tenzij gezonde, zoals olijven), en gewoon tout court wat minder eten. En het gaat de goede weg op...
  • Eric De Graef

    4 jaar geleden
    “Nu weten we immers dat een medicijn om die receptor te blokkeren zowel werkt bij magere als zwaarlijvige muizen, maar dat het alleen een positief effect heeft op het gewicht als de dieren op dieet zijn.” Om te vermageren moet je dus minder eten? Dat wist ik al. Daar moesten ze geen muizen voor martelen.