Alle inwoners krijgen dezelfde waterleverancier .
Volledig scherm
Alle inwoners krijgen dezelfde waterleverancier . © RV

Factuur niet betaald? Sp.a en Groen dringen aan op totaalverbod afsluiten drinkwater

PolitiekParlementsleden Hannes Anaf (sp.a) en Johan Danen (Groen) dringen bij minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aan op de invoering van een totaalverbod op het afsluiten van drinkwater. Beiden hebben daarvoor een motie ingediend in het Vlaams Parlement.

12 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    water is het nieuwe goud. Steenrijke beleggers - u weet wel, het soort mensen tgo wie wij nederig en dankbaar moeten zijn, want dankzij hen hebben wij nog een job - zijn op dit eigenste moment al bezig met watervoorraden op te kopen. En dan wachten tot het echt schaarste wordt, dan kunnen ze dik cashen en hun moddervette bankrekening nog wat meer spekken met de allerlaatste centjes van de zwaksten. De mens is een lelijk beest.
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Er bestaan budgetmeters voor elektriciteit, het moet dan toch ook mogelijk zijn om budgetmeters voor water te ontwerpen. Eerst betalen, dan verbruiken.
  • Fonske Beys

    4 jaar geleden
    Met inkomen van 4500 € per maand als politicus heeft men geen problemen . Enkel voor de verkiezingen gaan ze van deur tot deur om stemmen te ronselen . Achteraf duwen ze allerlei belastingen door .
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Is de meest normale zaak van de wereld mensen hebben rechten geld of geen geld, water, voeding, verzorging, onderdak, kennis enz. dat is niet alleen voor wie poen heeft. Natuurlijk mag dat geen gewoonte worden maar rechten zijn rechten, dat water komt voor iedereen gratis uit de lucht vallen.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    In orde, vanaf morgen betaalt niemand nog zijn waterfactuur. Waarom zouden we? Als ik zie hoeveel van die zogenaamde "armen" alles gratis krijgen, maar in hun land van herkomst nog een paar huizen of gronden bezitten en verhuren. Maar de werkende Belg kan hier alles wel betalen. Oh, nee hoor! die werkende Belg is dagdagelijks aan het verarmen, dus wij stoppen ook met het betalen van de rekeningen.