Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Shutterstock

Groeipakket doorstaat toets Grondwettelijk Hof: “Algemeen belang primeert”

Het Grondwettelijk Hof heeft de beroepen verworpen die waren ingediend tegen het nieuwe systeem van kinderbijslag dat sinds 1 januari 2019 in Vlaanderen in voege is getreden. 

2 reacties

  • jo verherstraeten

    4 jaar geleden
    Ikzelf ben een Vlaming met 1 kind geboren in 2017. Mijn kind wordt door de Vlaamse overheid gediscrimineerd. Omdat het in 2017 geboren is en niet in 2019. Indien we een 2de kind zouden krijgen valt dit in de nieuwe regeling. Hierdoor zou niet enkel het eerste kind benadeeld worden maar ook ons 2de kind. Ons gezin wordt gediscrimineerd omdat we in Vlaanderen wonen en niet in Brussel. Tenslotte zijn we allemaal Belgen. Beste Wouter, heeft u al berekend hoeveel gezinnen u in de kou laat staan?
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Alles kan altijd verantwoord worden door het algemeen belang. Ook het weren van schoolverlaters van van de werkloosheidsuitkeringen. Het hakken in arbeidsrechten. Het verhogen van de pensioenleeftijd. Het laten financieren van de sociale verplichtingen van ondernemers door de burgers met indirecte belastingen. De 11 miljard subsidies aan het bedrijfsleven. Er wordt altijd wel ergens iemand beter van.