De fiscale druk is volgens de OESO in ons land zelfs nog toegenomen.
Volledig scherm
De fiscale druk is volgens de OESO in ons land zelfs nog toegenomen. © RV

België blijft in top drie van landen waar je meeste belastingen betaalt

GeldNet als een jaar eerder stond België ook in 2018 weer op de derde plaats in de ranglijst van Oeso-landen met de hoogste fiscale druk. Die nam bovendien nog toe: van 44,5 procent in 2017 naar 44,8 procent vorig jaar. Dat meldt de Oeso, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. 

44 reacties

  • Johan Planckaert

    1 jaar geleden
    De hoogste belasting ter wereld voor de werkende burger, hoe groter het bedrijf, hoe lager de belasting dr allerlei boekhoudkundige manoeuvres. Zeer lage pensioenen ( enkel vr privewerknemers en kleine zelfstandigen) als je dan hoort dat diegene met de hoge pensioenen om de 2 jaar nog een loonsverhoging krijgen( zonder iets te presteren) dan is dat wraakroepend. Alle pensioenen op dezelfde wijze berekenen en iedereen evenlang werken is de enige rechtvaardige oplossing.
  • René Verhoeven

    4 jaar geleden
    Daar is Raf ook terug met zijn loonwagens! Die 660000 bezitters betalen het meest van allemaal belastingen, net om die reden hebben ze een leasewagen gekregen zodat de verdeling net iets eerlijker is. Belast mij loon volledig aan 25% zoals de laagste lonen en je mag mijn leasewagen direct komen ophalen! Waarom moet iemand met iets hogere wedde 50% belastingen betalen als hij opslag krijgt en een andere slechts 30%? Gelijkheid?
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Behalve voor grote bedrijven,die betalen gemiddeld 14% belasting i.p.v de vooropgestelde 34%. Dat scheelt aan gemiste miljarden in de staatskas..dat is één van de grootste oorzaken dat de begroting niet op orde raakt. Nooit zo weinig werklozen,alles kapotbesparen..waar is al dat uitgespaarde geld heen? Voila!
  • Tom Faes

    4 jaar geleden
    Beste Peter, hoe komt het dat de voorbije nva regering gezorgd heeft voor een extra tekort van elf miljard euro ? En dat vindt jij wel ok ? Eerlijk antwoorden aub.
  • Tom de clerck

    4 jaar geleden
    Waar gaat al dat geld naartoe? We betalen ons blauw, en nog is het niet genoeg? Moest ik zo omgaan met mijn geld ...