iStock
Volledig scherm
© iStock

De wereld erkent klimaatverandering, maar wie betaalt voor de schade?

Maatregelen om de uitstoot te verminderen en de klimaatverandering te temperen, blijken niet genoeg om mensen wereldwijd te beschermen tegen de gevolgen ervan. Naarmate die gevolgen steeds meer schade veroorzaken, doet de vraag zich nadrukkelijk voor wie voor het herstel moet betalen.

13 reacties

  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Er is 1 voordeel. Als de mens uitsterft is er geen geld meer nodig. En wanneer gaan we eens praten over overbevolking? Want dat is het grootste probleem.
  • Thomas Sijmons

    4 jaar geleden
    Er is bijlange geen erkenning van de klimaatverandering. Zal ook nie gebeuren zolang men alleen denkt aan zichzelf en de portemonnee.
  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    De energieverspilling is nooit zo hoog geweest , door alle absurde verkooptechnieken die ons al decennia teisteren - eco premies allerhande - de productie toch de grootste opwarmer ,1/4 van de aankoopprijs van zowat alles zijn energiekosten - en dan moeten we verplicht alles gaan dumpen of verschroten - de "energiewende " wordt een catastrofe op wereldvlak - de opwarming gaat exploderen -wedden?
  • rik pieters

    4 jaar geleden
    co2 is geen sterk broeikasgas, in de atmosfeer is er 0,04% van dat spul, wij maken van die hoeveelheid er slechts 0,001% van, hoe kunnen wij verantwoordelijk zijn?
  • Robert Bruyland

    4 jaar geleden
    Ik zou het klimaat voor de rechter sleuren en de activisten ook want die beschuldigen de verkeerde.Stop de bevolkingsaangroei!