© Patrick De Roo

Binnenkort eerste kattencafé in ’t Stad

Een koffie drinken met een kat op schoot kan binnenkort ook op café in Antwerpen. Naast Brussel en Gent is ook Antwerpen een ideale plek om een kattencafé te openen, volgens jonge ondernemers Helena Wouters en Eleni Papadimitriou.

rvre

In Taiwan opende in 1998 al het eerste kattencafé, een plaats waar je een koffie kan drinken en ondertussen een kat kan strelen. En na Brussel en Gent is het nu de beurt aan Antwerpen. Dat vinden de Antwerpse Helena Wouters (21) en Eleni Papadimitriou (25). De twee vriendinnen met een aanzienlijke voorliefde voor katten lanceren deze zomer hun merk Catweazle. “Catweazle moet het eerste kattencafé in Antwerpen worden. Het idee ontstond spontaan op een avondje uit met Helena”, vertelt Eleni. “Helena trok al meermaals naar kattencafés in het buitenland. In Antwerpen willen we een duurzaam café oprichten met de focus op liefde voor mens, dier en natuur.”

Een kattencafé is een plaats waar mensen samenkomen, iets drinken en genieten van het gezelschap van de aanwezige katten die er vrij rondlopen. “In een stedelijke context is het niet altijd even haalbaar om een kat of een huisdier te houden. Daarom slaat het concept zo goed aan in alle grootsteden zoals Japan, Londen en Brussel.”

Helena en Eleni gaan nu verder op zoek naar investeerders en een locatie voor het concept.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER