Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Jambon wil 6 procent btw op nieuwbouw: “Verschil tussen aankoop van een woning en nieuwbouw is te groot”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil dat de volgende federale regering het btw-percentage op nieuwbouw verlaagt van 21 procent naar 6 procent. Dat zei hij op een lunch van de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS).

101 reacties

  • Gabriel Lozano-Moran

    4 jaar geleden
    Een woning afbreken en een nleuwbouw zetten is in principe ook 21% BTW. Het is niet omdat veel mensen de regels aan hun laars lappen dat de regels wijzigen.
  • Kim Van den Meerssche

    4 jaar geleden
    Heel veel kritiek op nieuwbouw ,maar wanneer je een oude woning koopt en deze afbreekt om een nieuwbouw te zetten , raak je 1 niet aan de betonstop en 2 alles vernieuwen is meestal toch beter dan het beste van een slecht stuk laten staan. Dus met de verlaging naar 6% lijkt het mij een win situatie, ook voor diegene die nu verbouwen omdat nieuwbouw te duur is , want bij een verbouwing weet je nooit welke extra kosten je krijgt
  • Ken Grootjans

    4 jaar geleden
    Nergens lees ik dat dit enkel voor de aanschaf van een eigen woning is. Woonbonus kan niet, nieuwe miljardentransfer richting bouwpromotoren en elite (groter project, meer voordeel) is geen probleem. Overigens, waar moeit Jambon zich mee, die is toch overgelopen van de Federale naar de Vlaamse regering voor de poen en om gratis postje veilig te stellen. Zou beter tijdig zijn begrotingstabellen zoeken op zijn bureau voor zijn vet bepaald mandaat. schaamte kent ie niet.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Schaf eens om te beginnen de 21% op stroom af en maak daar eerst eens 6% van
  • daan aerts

    4 jaar geleden
    Tja met zijn nieuwe graaipost zal hij waarschijnlijk ook een riante nieuwbouw gaan plaatsen En als die af is word het weer 21%.