Man valt schoonmoeder aan met kruisboog en snijdt haar de keel over

© RR.

Hij wou eigenlijk zijn echtgenote ombrengen, maar omdat die niet thuis was, probeerde bouwvakker Yves W. (42) vorige vrijdag zijn schoonmoeder te vermoorden. De man werd eerder al opgepakt met een vuurwapen, en hij had ook plannen om zijn vrouw met zuur te overgooien. “Alles draait rond een vechtscheiding en het hoederecht over het kind”, zegt de schoonvader.

dirk coosemans, nancy vandebroek en dirk roefflaer

Bouwvakker Yves W. (42) is nog steeds spoorloos. De man uit Piringen (Tongeren) sneed vrijdagavond zijn schoonmoeder Marie-Elise de keel over, nadat hij haar eerst had neergeschoten met een kruisboog. Het drama speelde zich af voor de ogen van zijn elfjarig zoontje, op wie de schoonmoeder aan het babysitten was. De vrouw overleefde als bij wonder de aanval.

Het was niet de eerste keer dat de voortvluchtige met geweld dreigde, zo getuigt zijn schoonvader. “Yves is drie weken geleden uit het huis gezet. Hij heeft onze dochter Sandy daarna constant bedreigd. Hij zou haar met zwavelzuur overgieten. Niet alleen zij, maar de ganse familie kreeg bedreigingen naar het hoofd geslingerd. Onze dochter heeft minstens tien keer een klacht ingediend bij de politie, maar die kan niets doen zolang er niets is gebeurd. Nu is het zover. Hij heeft haar opgewacht, maar verwachtte niet dat hij er mijn vrouw zou aantreffen.”

Oma Marie-Elise en haar kleinzoon waren vrijdagavond net thuisgekomen toen Yves W. – die zich in het huis had verscholen – hen met een kruisboog aanviel. “Voor de ogen van onze kleinzoon stak hij Marie-Elise ook in de hals. Mijn vrouw bloedde hevig, maar de halsslagader was net niet geraakt. Dat is haar geluk geweest. Yves dacht dat ze dood was. Hij heeft het huis afgesloten en is gevlucht. Onze kleinzoon is via een schuifraam kunnen ontsnappen en naar de buren gelopen. Die hebben de hulpdiensten gebeld.”

De moeder van de jongen, de echtgenote van Yves W., was niet thuis. “Nog een geluk, anders had hij haar zeker vermoord. Onze dochter verblijft nu op een schuiladres onder politiebewaking. Ze mag voorlopig niet gaan werken. Onze kleinzoon mag ook niet naar school zolang zijn vader niet is gevat.”

Het gaat al jaren slecht tussen Yves W. en zijn vrouw. “Ze zijn een jaar geleden ook al eens uit elkaar gegaan. Toen heeft hij gedreigd dat hij onze kleinzoon iets zou aandoen. Uit schrik daarvoor is Sandy dan maar terug bij hem ingetrokken.”

De voortvluchtige staat in zijn buurt gekend als een agressieveling en een drugsgebruiker. Zo is hij onlangs nog opgepakt omdat hij onderweg was met een vuurwapen, wellicht om zijn vrouw te vermoorden. Hij is toen gestopt door een politiepatrouille, maar merkwaardig genoeg niet aangehouden.

Kwetsende commentaren

Wegens zijn uitzinnig gedrag was ook het bezoekrecht voor zijn zoontje ingeperkt. Vorige week zaterdag ging die nieuwe regeling in, en dat heeft toen al geleid tot heel wat problemen. Toen het zoontje thuis kwam, zei hij tegen zijn moeder: “Papa heeft op een site zitten kijken voor tweedehandswapens.”

W. werd ook al veroordeeld tot acht maanden voor belaging van zijn ex. En hij dwong zijn zoontje om allerlei kwetsende commentaren over zijn moeder te plaatsen op Facebook. “Hoe ben je zo’n monster kunnen worden. Je hebt al twee maanden niks voor mij gedaan”, staat er. “Klopt niks van”, zegt de schoonvader. “Yves heeft hem gedwongen om dat te schrijven.”

Bij een vriend van Yves W. heeft de politie een huurauto van hem gevonden met daarin de verpakking van de kruisboog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen