.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Benny Proot

IN KAART. Met vernieuwd verkeerslicht mag je hier als fietser door rood licht rijden

Vanaf vandaag mag je als fietser door het rode licht rijden dankzij een nieuw verkeerslicht die je toelaat rechtsaf te slaan. Het nieuwe verkeerslicht komt langs een Vlaamse gewestweg in Brugge te staan. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Maar de komende maanden zul je die op verschillende kruispunten doorheen Vlaanderen tegenkomen”, zegt Veva Daniels, woordvoerder bij AWV.

26 reacties

  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Voor de doorsnee Vlaming is deze logische maatregel blijkbaar weeral hogere wiskunde.
  • camiel huughe

    4 jaar geleden
    Oplossing nochtans eenvoudig : geef de miniverkeerslichten voor de fietser 60 seconden voorrang op de grote verkeerslichten van de autobaan. Alle fietsers zijn voorbij de "dode hoek" van de chauffeur en de weg, én voor fietser én voor chauffeur , zowel voor rechtdoor als voor lrechts afbuigend is vrij van risico.
  • Pieter Van Belleghem

    4 jaar geleden
    mensen, dat licht is niet groen omdat anders de andere fietsrichting op rood zou moeten staan. Oranje knipperend licht betekent dat je mag doorrijden, maar extra moet opletten voor de andere weggebruikers.
  • Pieter Van Belleghem

    4 jaar geleden
    Veel reacties van mensen die niet lezen waarop ze reageren precies! Het is een oranje licht dat knippert, en je mag niet oversteken maar wel rechtsaf het fietspad oprijden.
  • censor

    4 jaar geleden
    Ik deed dit al lang, rechtsaf draaien, omdat er gewoon een fietspad ligt, waar geen auto kan komen, dus geen enkel gevaar oplevert... waarom dit zolang moet duren om dit logische manoever uit te voeren, is een Belgische kwaal, niet uit te roeien, een ambtenaar die hier in actie schiet is nog altijd een zeldzaam fenomeen.