Appartement met 2 slaap- en badkamers, van 131.000 tot 155.000 euro.
Volledig scherm
Appartement met 2 slaap- en badkamers, van 131.000 tot 155.000 euro. © HIP Estates

Costa del Solden: “Spaans 2de verblijf nog altijd 30% goedkoper dan op piek”

Woon.Het aantal Belgen dat in het derde kwartaal een tweede verblijf in Spanje kocht, zakte voor het eerst in jaren een beetje (-1,6%). Het is gissen naar een oorzaak, maar feit is dat het vastgoed duurder werd. “Nochtans liggen de prijzen in de toeristische Costa Blanca nog steeds 34 % onder de piek van 2007", klinkt het bij HIP Estates.

6 reacties

  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Ligging speelt een grote rol en appartement met een tuin met zeezicht is altijd aan te bevelen.
  • willem merken

    4 jaar geleden
    En hoe moet ik dat betalen van mijn pensioen?
  • Benny Raes

    4 jaar geleden
    De vastgoedmarkt aan de Costa del Sol richt zich nu tot de kapitaalkrachtigen van Noord-Euorpa. De villa's met een prijs vanaf 400.000 en 500.000 euro rijzen als paddestoelen uit de grond. Je begint je af te vragen wie dat allemaal zal kopen.
  • Rody Franks

    4 jaar geleden
    Absoluut het tegendeel Geert. Qua kwaliteit is mijn woning in België niet te vergelijken met mijn vivienda in Spanje. Dat land is helemaal niet meer wat het dertig jaar geleden was. Maar wees ook maar gerust dat de Belgische fiscus al lang op de hoogte is van mijn aankoop.
  • Jos Spriet-Dewaele

    4 jaar geleden
    Ja en er is geen haan die er naar kraait als je een 2de woning in Spanje hebt Aannemers hebben een complex systeem uitgewerkt zodat de fiscus het nooit aan de weet komt en verhuren kan ook met de zelfde voordelen. Het zelfde gebeurt in Turkije en Griekenland. Maar de gewone werkmens zal wel verder betalen voor zijn enige woning in Belgie