‘Kiekenboer’ Kris Plyson verongelukt, zijn vader sterft dag nadien

© sbr

© dji

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kris Plyson (50), voormalig zaakvoerder van Wild & Gevogelte Plyson-Rondelez, is zaterdagochtend verongelukt. De Ichtegemnaar verloor op weg naar zijn werk de controle over het stuur en knalde tegen een boom. Familie en vrienden zijn ontroostbaar.

Dominique Jauquet, Bert Feys

Het ongeval gebeurde iets voor zes uur 's ochtends in de Roeselarestraat tussen Hooglede en Roeselare. Kris Plyson (50) uit de Engelstraat in Ichtegem was op weg naar zijn werk in 't Vleeshuis in Roeselare, toen hij plots om nog onduidelijke reden de controle over het stuur verloor. Zijn Citroën dwarste het tegenovergestelde rijvak en knalde tegen een boom naast de weg.

De bestuurster die voor hem reed, merkte het ongeval op in haar achteruitkijkspiegel. Ze maakte rechtsomkeer, en verwittigde de hulpdiensten. Maar er kon heen hulp meer baten. Kris stierf ter plaatse aan zijn verwondingen. Zijn familie is ontroostbaar. “Eigenlijk beseffen we het nog niet goed. Dat papa niet heeft afgezien is ergens wel een opluchting, maar het gemis is nu al groot”, zeggen dochter Faye (22) en haar vriend Tom Ramboer.

Het koppel kreeg het slechte nieuws zaterdagmorgen te horen. Faye ging rond 7.45 uur iets ophalen in het ouderlijke huis toen ze de politie aan de voordeur zag staan. “Dat is nooit een goed teken. Aanvankelijk dacht ik dat er ingebroken was in de straat, maar het bleek veel erger te zijn”, zucht Faye.

Nog meer slecht nieuws

De familie van Kris Plyson kreeg in de loop van zondag nog meer slecht nieuws te verduren. Rolandt Plyson, de papa van Kris, is eveneens overleden. Hij zou vandaag 76 zijn geworden. Het overlijden van zijn zoon was wellicht te veel geworden voor Rolandt, die al een tijdje ernstig ziek was. “Toen hij het nieuws over papa had vernomen, zei hij tegen oma dat hij beter was gestorven. 36 uur na het ongeval heeft ook opa ons verlaten”, zegt Faye.

De oorspronkelijk geplande begrafenisplechtigheid in Ichtegem werd daarom verplaatst. De familie neemt zaterdag om 10 uur samen afscheid van Kris en Rolandt in de kerk van Koekelare, de woonplaats van Rolandt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus