Jeroen Krabbé in de rol van Sinterklaas.
Volledig scherm
Jeroen Krabbé in de rol van Sinterklaas. © ANP

Jeroen Krabbé weigerde als Sinterklaas kogelvrije vest te dragen bij intrede in Amsterdam

De Nederlandse acteur Jeroen Krabbé weigerde een kogelvrije vest te dragen toen hij de rol van Sinterklaas vertolkte tijdens de intocht in Amsterdam. Dat zegt de acteur, die gisteren zijn 75ste verjaardag vierde, in een interview met het AD.

14 reacties

  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Respect voor Jeroen. Het Sinterklaasfeest maakt miljoenen kinderen, ouders, grootouders en families blij. Sommigen willen deze mooie traditie afschaffen omdat we de kinderen toch bedriegen. Dat kunnen we ook evenzeer van de kerstman, het kersfeest of van de 4200 bestaande religies waar we de kinderen eerder mee hersenspoelen natuurlijk ook zeggen. Geef ons dan maar de goede Sint en de zwarte pieten..
  • eric reynebeau

    4 jaar geleden
    Respect voor deze man. Gezond verstand heeft hij in ieder geval. Naast acteur ook enkele mooie levensverhalen van kunstenaars gepresenteerd zoals Krabbé zoekt Picasso, Krabbé zoekt Gauguin en Krabbé zoekt Van Gogh. Zelf ook geen onaardig schilder.
  • Geert Oplinus

    4 jaar geleden
    Stoer ze, wat een onzin. Schaf gewoon die hele leugen af. Mooie traditie, kinderen leren liegen.
  • Lydia Appelmans

    4 jaar geleden
    Wijze mens ! Respect !
  • Michael Van Acker

    4 jaar geleden
    Vlaanderen vergrijst en we zetten minder kinderen op de aarde. Binnen 50 jaar is het een moslimsint of zwarte sint met witte knechten/pieten.