Weerbericht: morgen tijdelijk even beter

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het zwaarbewolkt met regen. Op het eind van de namiddag wordt het tijdelijk droger vanuit het westen, maar tegen de avond neemt de kans op buien opnieuw toe. De maxima schommelen van 2 graden in de Hoge Ardennen tot 11 graden in het westen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden tot 60 km/u. Dat meldt het KMI. Vanavond en tijdens het eerste deel van de nacht vallen er eerst buien. Na middernacht wordt het droger. In de westelijke landshelft wordt het dan wisselend bewolkt, terwijl in het oosten de lage wolkenvelden blijven overheersen. In de Ardennen kan de zichtbaarheid daardoor soms beperkt worden. De minima liggen tussen 2 en 8 graden.

Morgen wordt het tijdelijk rustiger. Het is wisselend tot meestal zwaarbewolkt met in het oosten meer wolkenvelden. Daar kan lokaal ook een buitje vallen. Het wordt vrij zacht met maxima tussen 5 en 10 graden. In de nacht naar zondag nadert een nieuwe storing. Het wordt overal zwaarbewolkt tot betrokken met op het eind van de nacht de eerste regen in het westen. De minima liggen tussen 2 en 8 graden. De zuidwestenwind neemt geleidelijk toe tot vrij krachtig of aan zee krachtig.

Zondag regent het eerst. Vanaf het westen wordt het in de loop van de dag wisselend tot zwaarbewolkt met enkele regenbuien. Het is zacht met maxima van 7 tot 12 graden. Het waait een vrij krachtige en aan zee soms een krachtig, met rukwinden van 50 tot 70 km/u.

Maandag wordt een wisselvallige dag met perioden van regen of buien. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden.

bron: Belga