© ARD/Ralf Wilschewski

‘Sturm der Liebe’-acteurs maken vanavond tijd voor fans in Winterland

Vanavond wordt het sturm und drang voor de fans van de soap ‘Sturm der Liebe’, want drie toppers uit de serie zakken af naar het Winterlandcafé in Hasselt. Het tv-koppel Niklas Stahl en Julia Wegener en kamermeisje Tina Kessler zullen er zijn. “We komen voor de fans, maar we willen toch ook wat tijd vrijmaken voor onze hobby: shoppen!”, lachen Jennifer Newrkla (Julia) en Christin Balogh (Tina).

Dirk JACOBS

‘Sturm der Liebe’, in Duitsland al aan zijn twaalfde seizoen toe, is de populairste soap die ooit in Europa is gemaakt. De dagelijkse tv-serie wordt in meer dan 20 Europese landen uitgezonden: in eigen land en in Oostenrijk uiteraard, maar ook in Italië, waar het in primetime en gedubd wordt uitgezonden en het één van de populairste tv-programma’s van het moment is. Zelfs in Brazilië staan de belevenissen in het Duitse hotel dagelijks in de kijker. Ook in ons land scoort de serie goed op Vitaya, zij het met twee seizoenen achterstand.

“Elk seizoen wordt een liefdesgeschiedenis in het verhaal gebracht die zich afspeelt in het hotel”, vertelt Vic Dennis, hoofdredacteur van Primo, die de acteurs naar ons land loodste. Het droompaar dat dit seizoen centraal staat, Niklas Stahl en Julia Wegener, is nu voor de allereerste keer te gast in ons land voor een fanmeeting. Vandaag zijn ze tussen 17 en 19 uur op de kerstmarkt Winterland in Hasselt. Daarna trekken ze nog naar Winter op de Antwerpse Groenplaats.

Voorliefde voor Julia’s

Twee maanden geleden was Jan Hartmann al te gast in ons land, voor een korte huwelijksreis. Bij het Italiaanse Gardameer, trouwde Jan met zijn grote liefde, die net als zijn vlam in de serie Julia heet. Het stel verbleef een paar dagen in Brugge en bezocht ook Gent. “We hadden geen tijd voor een uitgebreide huwelijksreis”, legt Jan uit. “Ik speel intussen in Duitsland in een andere reeks en kon me niet langer vrij maken. Brugge stond al een tijdje op ons verlanglijstje, vooral sinds ik de film ‘In Bruges’ had gezien. Mijn verwachtingen werden overtroffen, Brugge is inderdaad uniek in zijn genre. Zoveel historische gebouwen op zo’n kleine oppervlakte, dat is uniek. Nu wilde ik met Julia opnieuw wat aan sightseeing doen: in Hasselt, in Antwerpen en in Brussel. Maar geheel onverwacht kreeg ik een aanbieding voor een film en dus wordt het een blitzbezoek aan België. Ik land pas maandagochtend en ‘s avonds moet ik alweer de wagen in, richting Keulen.”

Boezemvriendinnen

Voor Jennifer Newrkla en Christin Balogh, respectievelijk Julia Wegener en kamermeisje Tina Kessler in ‘Sturm’, wordt het hun allereerste bezoek aan ons land. “Christin speelt nog in de serie, ik niet meer”, vertelt Jennifer, die in Wenen woont. “Maar we zijn nog altijd goede vriendinnen. Toen ik nog in de serie speelde, waren we ook vaak buiten de studio samen. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om in te gaan op de uitnodiging van Vic Dennis toen bleek dat ook Christin van de partij was. En Jan heeft ons nieuwsgierig gemaakt naar België. We gaan zeker proberen te gaan shoppen samen.”

De drie acteurs zijn vanavond te gast in Winterland tussen 17 en 19 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer