Thunberg gebruikte een koptelefoon voor de vertaling van de Spaanse vragen.
Volledig scherm
Thunberg gebruikte een koptelefoon voor de vertaling van de Spaanse vragen. © REUTERS

Greta Thunberg in Madrid: “We kunnen niet langer wachten. Mensen sterven door de klimaatverandering”

“We kunnen niet langer wachten, want mensen sterven door de klimaatverandering”, stelde de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg vandaag in Madrid. Ze neemt er deel aan een grote klimaatbetoging ter gelegenheid van de internationale klimaatconferentie. Samen met een vooraanstaande klimaatwetenschapper waarschuwde secretaris-generaal van de VN-Klimaatconferentie Patricia Espinosa vandaag voor de groeiende sociale onrust naarmate de effecten van de klimaatopwarming wereldwijd bijdraagt tot toenemende ongelijkheid en armoede.

54 reacties

  • Manuela Lespagnard

    4 jaar geleden
    Van alle afval dat herbruikbaar is om te recycleren is er zo maar 25% dat echt terug gebruikt wordt. Reden : het kost teveel geld om alle afval terug te recycleren en het verwerken gaat ook de lucht in als vuiligheid. "There is no winning". Er zijn wel nog andere CO2 uitstotingen maar dat is nu eenmaal zo en dat kan niet op een ik en een gij veranderen. Voor de rest verplaatst de axis van onze aarde zich zodat het klimaat overal veranderd op normale wijze, Greta of niet.
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Ik ben volledig akkoord, we kunnen haar voorbeeld volgen en over de ganse wereld beginnen reizen.
  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat het doordringen dat heel dat groene publiciteitscircus (met ons belastinggeld) opgezet is voor geopolitieke redenen omdat Europa geen energiebronnen heeft. De gewone burger moet meedraaien zoals de kippen in een legbatterij.
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Die weet ook van geen ophouden en maar onzin uitkramen.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Ik zou Greta Thunberg eens willen in dialoog zien met Naomi Seibt (IQ 157) - ook vermeld hier in de krant trouwens - die op wetenschappelijke basis heel de klimaatsituatie kan uitleggen en een aantal van de holle slogans van spam-greta kan weerleggen en ontzenuwen . Slogans vs wetenschap - daar zouden veel pseudo-, would be- en zelfverklaarde klimaatspecialisten eens echt iets kunnen van leren. Maar die discussie durven ze niet aan omdat ze weten dat ze door de mand vallen.